Mijlocasul roman Florin Cernat a declarat ca intentioneaza sa ramana in continuare la Dinamo Kiev, desi a trecut prin situatii neplacute, cand nu mai era inclus in lot, informeaza NewsIN

"Nu stiu de unde au aparut informatii legate de plecarea mea la Dinamo Bucuresti si nu stiu cine are de profitat, dar sunt sigur ca nu este nimic adevarat. Este pur si simplu fum fara foc. Mai am contract cu Dinamo Kiev pana in vara si cu siguranta nu vreau sa plec de aici. Cand am venit la club mi-a fost foarte greu, nu stiam limba, totul mi se parea ciudat in Ucraina. Antrenamentele conduse de Valeri Lobanovski erau foarte dificile", a afirmat Florin Cernat.

Acesta a explicat ca munca depusa la sedintele de pregatire ii ajuta pe fotbalisti sa reziste mai bine in timpul partidelor dificile si mereu li se cerea sa fie foarte concentrati. "Ma simteam singur la inceput, dar am fost ajutat de colegi sa ma adaptez mai repede. Noi vrem sa castigam fiecare meci si din acest motiv suntem apropiati nu numai pe teren, ci si in afara lui. Acum un an au aparut informatii ca nu mai vreau sa revin la Dinamo si chiar am avut o discutie cu patronul Igor Surkis, dupa ce informatiile au aparut din presa romana. Credeti ca ma mai intorceam daca nu imi doream cu adevarat?", a explicat fostul jucator de la Otelul.

El a adaugat ca nu considera un pas inapoi faptul ca a fost imprumutat la Hajduk Split, desi echipa este mai mica in comparatie cu formatia ucraineana. "Jocul acolo m-a ajutat sa ma mentin in forma si aveam nevoie, mai ales ca la Dinamo am pierdut locul de titular. Cand am revenit nu puteam sa joc direct titular, mai ales ca am fost si accidentat, dar am avut rabdare", a spus acesta, care a precizat ca nu stie daca va mai evolua la o echipa din Romania.

"Mai demult am avut un conflict cu selectionerul nationalei, in prezent exista un proiect in desfasurare si probabil din acest motiv nu mai sunt convocat. Cand am revenit la Dinamo Kiev am gasit multi tineri in lot, a fost o surpriza pentru mine. Nu mai era aproape niciun jucator din prima echipa care era atunci cand am ajuns eu. Stiu ca nu pot juca fotbal pana la 50 de ani, dar probabil mai pot evolua pentru cativa ani. Asa este viata unui fotbalist. Voi juca atat timp cat ma tin picioarele, apoi pot sa vorbesc despre viitor", a mai spus Cernat.

Jucatorul roman a afirmat in interviu ca familia sa este cel mai important lucru, desi fotbalul l-a ajutat sa ajunga unde este acum. "Sotia si fiica mea sunt in Romania, ma viziteaza, dar nu pot sa se mute aici, asa ca dupa ce nu voi mai avea energie sa joc voi reveni in tara. Sunt fericit ca Dinamo Kiev este favorita la titlu in acest sezon, desi mai sunt 13 etape de jucat, iar pe langa Sahtior au aparut alte echipe puternice in campionat, precum Dnepr, Metalist sau Metalurg Donetk. Echipa nu a avut noroc in Liga Campionilor, desi motivarea in aceasta competitie este de zece ori mai puternica decat in campionatul ucrainean", a explicat jucatorul lui Dinamo Kiev.

Florin Cernat joaca din 2001 la Dinamo Kiev, dupa ce a evoluat in Romania la Otelul Galati (1998-2000) si Dinamo Bucuresti (2000-2001).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.