Preedintele FRF a declarat, mari, ntr-un interviu acordat ageniei NewsIn, c exist riscul ca unele echipe din Liga I s se retrag din campionat din cauza crizei financiare i face apel la juctori s accepte diminuri contractuale pentru a facilita depirea perioadei critice.
NewsIn: Domnule presedinte, cum a fost 2008 pentru echipa nationala si pentru FRF?

Mircea Sandu: Daca o luam strict statistic, a fost un an pozitiv, cu victorii mai multe decat infrangeri, cu golaveraj pozitiv, cu o participare la Campionatul European, unde am fost la un sambure de adevar de calificarea in sferturile de finala dintr-o grupa foarte dificila. Din punct de vedere financiar, suntem pe plus, au fost venituri mari, au fost si cheltuieli mari, dar balanta este pozitiva.

NewsIn: Care este cea mai mare satisfactie din acest an?

Mircea Sandu: Cea mai mare satisfactie din acest an e ca se construieste acest stadion, care va gazdui o finala de cupa europeana

O a doua mare satisfactie este calificarea la turneul final, unde nu am pierdut in fata campioanei mondiale si vicecampioanei mondiale, faptul ca am condus Franta cu 2-0 dupa 20 de minute extraordinare dupa care am clacat.

NewsIn: Selectionerul Victor Piturca a reiterat luni ca se va retrage de la echipa nationala in 2010. Aveti un plan pentru atunci?

Mircea Sandu: Nu avem un plan pregatit, dar nu asta e o mare problema. Problema este ca el s-ar putea sa continue daca performantele i-o vor cere. Vom vedea la un anumit moment. Nu au fost niciodata tensiuni intre mine si Piturca, daca nu vorbesti o perioada cu un om, nu inseamna ca te-ai certat cu el.

NewsIn: Ce jucatori credeti ca pot face pasul spre echipa nationala in sezonul viitor?

Mircea Sandu: Asta e treaba antrenorului, dar Pantilimon cred ca poate deveni o certitudine, Gaman a fost pe la echipa nationala, sper sa devina unul dintre fundasii de baza ai primei reprezentative. Sper ca Prepelita sa fie un jucator pe care sa te bazezi meci de meci in viitor si mai sunt multe nume de jucatori care pot sa-l convinga pe selectioner sa ii cheme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.