Dragomir numara somerii, Iancu scoate Timisoara la mezat, Turcu cere FRF plafonarea salariilor, Sandu e de acord, iar Becali ii da afara pe cei cu contracte mari.

Criza financiara, care incet-incet a ajuns si in Romania, afecteaza in mod direct si lumea sportului.

Dupa ce mai multe cluburi mari din lume, precum Manchester United si West Ham United, au ramas fara sponsori si simt intens problemele la nivel economic, iata ca nici formatiile din Liga I nu sunt ocolite de criza.

Astfel, incepand cu Steaua, echipa care joaca in Liga Campionilor, si pana la Pandurii, toate cele 18 echipe au de suferit.

Daca in Ghencea finantatorul Gigi Becali este hotarat sa nu mai investeasca in jucatori, ba chiar sa scape de cei cu salariile mari, la cluburile mai mici se renunta la petrecerea de Craciun si la cantonamentele in strainatate.

'Pe Mirel il las sa plece daca are oferta buna. Am spus ca nu mai pastrez jucatori cu salarii mari. De ce sa-i mai platesc eu salariul daca are oferte? Il aduc pe Tudose de la Buzau si s-a rezolvat problema! Intr-un an devine mai bun decat Radoi', a spus Becali pentru sport.ro.

Lucru intarit si de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a avertizat ca din cauza crizei financiare exista posibilitatea ca in viitorul apropiat mai multi fotbalisti din Liga I sa ramana someri, iar cei care vor juca in continuare vor avea contrac­te mai mici.

Campioana de toamna, Dinamo, nu a tras inca linie dupa incheierea turului, dar finantatorii, cinci la numar, spun ca nu isi fac inca griji in ceea ce priveste viitorul echipei. 'Este pentru prima oara cand avem noroc ca suntem cinci actionari.

Chiar daca unu sau doi dintre noi vor avea probleme, restul vor putea sustine clubul pana isi revin cei afectati. Sunt convins ca vom fi si noi afectati si vom fi nevoiti sa re­ducem din cheltuieli. Toate cluburile din Liga I vom avea o dis­cutie cu FRF pentru a lua o decizie in privinta sa­lariilor mari ale fotbalistilor.

Trebuie sa luam o masura, ca majoritatea clubu­rilor din Romania si-au depasit cu mult bugetele, chiar si la cele mai mici au crescut pretentiile. Intr-un an, doi, din trei echipe ale unui club cu siguranta va mai ramane doar una singura.

Nu vor mai investi oamenii in fotbal. Si majoritatea se vor retrage. In iarna vom face doua cantonamente. Unul prelungit in Antalya si unul in tara, la munte, acolo au solicitat ju­ca­torii', a declarat unul dintre actionarii din Stefan cel Mare, Vasile Turcu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.