Directorul executiv al clubului Chelsea Londra, Peter Kenyon, a anuntat ca formatia londoneza va reusi sa se autofinanteze din iulie 2009, iar astfel va reusi sa nu mai depinda de sprijinul financiar al miliardarului rus Roman Abramovici, informeaza NewsIn.

Kenyon a afirmat ca oficialii echipei isi doresc sa transforme Chelsea intr-un club profitabil, dupa ce in ultimii cinci ani a fost sustinut financiar de Abramovici, care a investit aproximativ 600 de milioane de lire sterline, urmand ca abia din 2011 sa obtina profit.

"Planul pe termen lung este ca trebuie sa fim profitabili, sa nu avem pierderi si sa ne autofinantam. Cred ca in 2010 sau 2011 nu vom avea pierderi si veniturile noastre vor urma sa creasca. Toate aceste probleme financiare din ultimul timp ne-au facut sa acceleram lucrurile. Roman este dedicat clubului, dar este si un foarte bun om de afaceri, de aceea a avut bani sa investeasca 600 de milioane de lire sterline in club. Noi suntem prudenti acum si vrem sa ne asiguram ca echipa este pe drumul cel bun", a declarat Peter Kenyon.

Potrivit un raport financiar al Deloitte, salariile oferite de Chelsea in sezonul 2006/2007 au crescut cu 16,7%, pana la 132,8 milioane de lire sterline, iar Kenyon sustine ca gruparea va reusi sa acopere costurile prin castigurile din vara viitoare.

Oficialul formatiei a adaugat ca nu se asteapta la o activitate intensa pe piata de transferuri si pentru moment echipa va ramane pe stadionul Stamford Bridge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.