Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni ca si-ar dori ca dupa stagiul de pregatire de la Mogosoaia, macar doi jucatori tineri sa devina solutii viabile pentru reprezentativa de seniori, care are nevoie de "sange proaspat"

"Multi dintre acesti jucatori pot imbraca in viitor tricoul echipei nationale. Sper ca unul, doi, trei, patru jucatori sa ramana in vederile mele pentru primavara viitoare. Am vrut initial sa chem si cativa jucatori cu experienta, dar m-am gandit ca e mai benefic sa chem tineri. Daca ar ramane trei, patru jucatori care ar putea face pasul la echipa nationala ar fi extraordinar. Eu sper sa ramana macar doi. Ma intereseaza mai multe posturi, cum ar fi axul central, postul de fundas lateral, de fapt...toate posturile", a declarat selectionerul, care a adaugat ca i-ar fi chemat la nationala si pe Bogdan Stancu (Steaua), Bordeanu si Tibi Balan (Unirea Urziceni) daca echipele lor nu aveau meci programat in Liga I.

Piturca a explicat apoi rolul acestui stagiu de pregatire, in care a ales sa cheme jucatori tineri, de perspectiva: "Am chemat jucatori pana in 25 de ani, exceptia fiind Gigel Bucur, pe care l-am convocat din consideratii tactice. I-am monitorizat pe acesti fotbalisti si au avut evolutii bune de-a lungul campionatului. Am vrut sa ii cunos, sa ma cunoasca si ei pe mine, sa le vad caracterul si valoarea, sa le evaluez calitatile de fotbalisti. Sper sa ramanem cu ceva dupa acest stagiu, pentru ca avem nevoie de sange proaspat la echipa nationala".

Selectionerul s-a declarat dezamagit de faptul ca turneul din Oman a fost anulat si a dezvaluit ca organizatorii nu si-au indeplinit obligatiile, dar si ca jucatorii nu erau foarte incantati de acest cantonament. "Mi-a parut rau ca nu am plecat in Oman, dar am renuntat la acest turneu, pentru ca din punct de vedere financiar, cei de acolo nu s-au achitat la timp. Am observat si din partea jucatorilor ca nu este dorit acest turneu, am observat o reticenta tacita si din partea celor care nu au mai jucat la nationala, pentru ca ei vroiau vacanta. Am discutat cu toti si mi s-a parut normal sa nu le iau zece zile din vacanta. Plus ca valoarea lotului nu ne-ar fi permis sa facem aceasta deplasare, avand in vedere ca urma sa intalnim niste adversari puternici", a spus antrenorul.

Referitor la partida amicala cu nationala Croatiei, care ar trebui sa se dispute pe 11 februarie 2009, Piturca a spus ca tratavile decurg foarte bine, iar detaiile sunt puse la punct aproape in totalitate. " Amicalul cu Croatia este parafat in proportie de 90% si vom juca in Romania, dar mai este o varianta si Portugalia. Cel mai probabil vom juca pe stadionul Steaua daca se alege tara noastra", a spus tehnicianul, care a precizat ca nu a renuntat la ideea de a se retrage de la echipa nationala in anu 2010, hotararea sa fiind definitiva.

Fotbalistii din lotul A divizionar s-au reunit luni la Mogosoaia, pentru a participa la un stagiu de pregatire sub comanda selectionerului Victor Piturca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.