Sportivul etiopian Haile Gebrselassie s-a impus, duminica, in Marea Cursa a Australiei, competitie ce a avut loc pe strazile orasului Melbourne, dupa ce a parcurs cei 15 km in 42 de minute si 40 de secunde, informeaza AFP.
Pe locul doi a sosit kenyanul Patrick Makau, cu timpul de 43 de minute si 15 secunde, in timp ce pe trei s-a clasat Collis Birmingham (Australia), cu 43:35.

Dupa cursa, etiopianul a explicat ca isi dorea un timp mai bun: "Speram sa realizez un timp mai bun, dar nu m-am simtit bine, nu am dormit destul. Trebuia sa vin in Australia cu cinci-sase zile mai devreme".
Referitor la cursa, atletul a explicat ca dupa 11 kilometri in care a alergat alaturi de Makau, a hotarat sa il lase in urma, pentru ca ar fi fost periculos sa alerge langa kenyan si pe ultimii kilometri.

La feminin, s-a impus kenyanca Catherine Ndereba cu timpul de 50:43, urmata de Alice Mason (Noua Zeelanda) si de australianca Lisa Weightman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.