FC Arges - Rapid 0-0

Rapid a iesit din cursa spre titlul de campioana dupa ce simbata, la Pitesti, n-a izbutit sa invinga FC Arges. Pe fondul unei opozitii acerbe a gazdelor, giulestenii s-au lasat coplesiti de miza partidei, evoluind fara orizont si vlaga. Prestatia echipei i-a iritat la culme pe fani, care au fost la un pas de o izbucnire violenta.

Tensiunea s-a simtit nu numai in prestatia jucatorilor rapidisti, dar si in reactiile staff-ului. Razvan Lucescu s-a aratat nemultumit de ardoarea cu care pitestenii si-au aparat sansele: "Mi-as dori sa-i vad la fel de determinati si in ultima etapa, cu Dinamo". "Feroviarii" au fost cu atit mai iritati cu cit stiau ca inversunarea adversarului are la origine legaturile strinse ale gruparii din Trivale cu Gigi Netoiu, vicepresedintele dinamovistilor. "Comandantul" are mai multi jucatori in echipa pitesteana si e prieten cu antrenorul Sorin Cirtu. In plus, sponsorul gazdelor e o firma de mezeluri al carei patron e Netoiu. Se pare ca prima argesenilor la acest joc, pusa la bataie de Dinamo si Steaua, a fost de 5.000 de euro de om! "Asta e! Cind se joaca corect, n-ai nici o sansa!", a concluzionat Lucescu dupa joc.

Replica lui Cirtu n-a intirziat: "N-au decit sa vina la meciul nostru cu Dinamo, sa vada cit de inversunati vom fi!". Tehnicianul oltean a sarit si la gitul lui Dinu "Vama", presedintele din Giulesti, care spusese ca FC Arges e Dinamo III: "Au ajuns toti sa-si dea cu parerea! Cine e asta, sa-l bage presa in seama?". Cirtu, care are puternice legaturi in Banie, a sugerat ca Universitatea Craiova s-a predat in fata Rapidului, in etapa a 27-a.

Haituiti la ProRapid

Meciul a avut "prelungiri" pe autostrada si, mai tirziu, la baza ProRapid. Furiosi ca favoritii lor au pierdut sansele la titlu, suporterii rapidisti i-au ajuns din urma pe autostrada Pitesti-Bucuresti, blocind autocarul la kilometrul 80 si silindu-l sa opreasca. Mai multe zeci de fani s-au strins in jurul masinii si au aruncat cu diverse obiecte. Din autocar au coborit Razvan Lucescu si "secundul" Marius Sumudica. Dupa mai multe minute de discutii, suporterii au fost convinsi sa deblocheze autostrada, iar antrenorii i-au invitat sa continue dialogul la Bucuresti. Seara, cind un grup masiv de fani s-a strins la cantonament, pe fir au intervenit jandarmii, care nu i-au lasat sa intre in baza. Evenimentele s-au oprit aici, nu inainte ca autocarul gol sa fie verificat la iesirea din ProRapid, fanii banuind ca jucatorii s-ar fi lungit la podea, pentru a nu fi vazuti.

Desi pe moment n-a explodat, situatia din Giulesti a devenit deosebit de tensionata, iar meciul urmator, cu Farul, e posibil sa agraveze situatia, mai ales in cazul unui rezultat nefavorabil. De aici si pina la celebrele intimplari cu "alergatul pe sine" nu mai e decit un pas.

Nici cuplul Dinu "Vama"-Razvan Lucescu nu sta prea bine. Patronul George Copos e nemultumit de prestatia echipei si eventuala ratare a calificarii in cupele europene (daca Dinamo cistiga titlul) ar duce automat la indepartarea celor doi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.