Loteria a castigat procesul pe baza diferentelor semantice dintre pariu si pronostic.

Loteria Romana trebuie sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) doar o cota-parte din veniturile realizate in urma pronosticurilor sportive si nu din pariuri, isi motiveaza Curtea de Apel Bucuresti decizia prin care a stabilit ca Loteria nu mai trebuie sa plateasca FRF 17,3 milioane de lei. Instanta mai arata ca instanta de fond (n.r. - Tribunalul Bucuresti) a interpretat gresit intelesul termenilor 'pronostic' si 'pariu', in sensul ca a pus semnul egalitatii intre cele doua jocuri de noroc si a obligat Loteria Romana, pe 5 decembrie 2007, sa plateasca catre FRF 20% din incasarile provenite din pronosticurile si pariurile sportive, desi Legea sportului prevede ca Loteria trebuie sa plateasca 5% din valoarea pronosticurilor.

Pronosticurile sunt cele cand fondul castigului se stie dinainte, in timp ce participantii la pariuri isi fixeaza suma de castig.

Curtea de Apel mai sustine ca, potrivit legii, doar agentii economici, altii decat Loteria Romana, trebuie sa vireze catre FRF 20% din incasarile provenite din pronosticurile si pariurile sportive. Institutia condusa de Mircea Sandu a atacat insa decizia la Inalta Curte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.