Campioana olimpica la saritura cu prajina, Elena Isinbaeva, si tripulul campion olimpic de la Beijing, Usain Bolt, au fost desemnati atletii anului 2008, in cadrul Galei IAAF care avut loc duminica seara la Monte Carlo, informeaza Sky Sports

Isinbaeva a devenit astfel prima femeie care a primit acest trofeu de trei ori (2004, 2005, 2008), in timp ce Bolt este pentru prima data in aceasta postura. Cei doi vor primi cate un cec de 100.000 de dolari de la Federatia Internationala de Atletism (IAAF).

Campioana olimpica Elena Isinbaieva a reusit stabilirea unui nou record mondial la saritura cu prajina, in cadrul Super Grand Prix-ului de la Monte Carlo, dupa ce a trecut de stacheta ridicata la 5,04 metri, si a depasit cu un centimentrul vechiul record stabilit tot de ea.

Usain Bolt a fost recordmanul atletismului la Jocurilor Olimpice de la Beijing si a egalat performanta americanului Carl Lewis, de la Olimpiada din 1984, reusind sa se impuna atat la proba de 100 metri, cat si la cea de 200 de metri. Jamaicanul, alaturi de Nesta Carter, Michael Frater si Asafa Powell, a stabilit un nou record mondial in proba de 4x100 metri, obtinand in total trei medalii de aur la JO 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.