Comitetului Olimpic European a decis, la sfarsitul saptamanii trecute, la Istanbul, ca Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 sa se desfasoare in statiunile de pe Valea Prahovei, dar si in Rasnov si Poiana Brasov, transmite corespondentul NewsIn

Potrivit primarului din Busteni, Emanoil Savin, localitatile brasovene vor organiza, cu precadere, intrecerile la disciplinele pe gheata, in timp ce orasele prahovene vor gazdui cate doua-trei competitii, in functie de infrastructura de care dispun.

La Busteni, spre exemplu, est nevoie de finantarea costructiei unei noi partii de schi - Kalinderu 2, dar si pentru realizarea Partiei olimpice de schi-fond Kalinderu-Valea Cerbului. Suma necesara pentru acest proiect este de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Astfel, potrivit primarului Savin, in statiunile din judetul Brasov vor fi concentrate competitiile de hochei pe gheata, patinaj viteza, biathlon, schi-sarituri, iar statiunile din Prahova vor organiza probele de schi cross (pe Valea Cerbului din Busteni), schi alpin (Valea lui Karp - Sinaia), snowboard (in sinaia, pe Valea Dorului) si slalom urias, la Azuga, pe Partia Sorica.

"Partiile de snowboard sunt cele din Valea Dorului, care sunt excelente. Acolo mai trebuie doar sa montam o noua instalatie de transport pe cablu si o instalatie de zapada artificala", a precizat pentru NewsIn primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

"Mai avem inca un proiect, pentru proba de schi alpin, modernizarea Partiei Karp va fi gata in februarie 2009. Si tot in februarie asteptam un expert al Federatiei Olimpice de Schi care vine sa omologheze partiile din Sinaia", a mai spus Oprea. El a adaugat ca proiectele sunt realizate, iar in lunile urmatoare statiunile de pe Valea Prahovei vor obtine finantare pe fonduri europene pentru toate aceste modernizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.