Fosta campioana mondiala de la Fort Worth, Rodica Dunca, a lasat gimnastica pentru spectacolele de revista de la teatrul din Baia Mare, dupa ce o perioada a evoluat la Circul Globus.

Colega de generatie cu Nadia Comaneci, Teodora Ungureanu si Emilia Eberle, fosta campioana mondiala de la Fort Worth Rodica Dunca a lasat gimnastica pentru teatru.

Retrasa din activitatea competitionala in 1983, Rodica a preferat sa ramana in lumina reflectoarelor.

Dupa ce a 'testat' timp de un an 'rapezul' de la circ, fosta gimnasta a optat pentru teatrul de revista, unde lucreaza si astazi ca balerina.

De altfel, baletul a fost prima ei dragoste, doar exercitiile perfecte ale Nadiei la Olimpiada de la Montreal determinand-o sa inlocuiasca rochita si pantofii cu poante cu costumul de gimnastica. „Initial, am facut timp de o luna balet la Scoala Populara de Arta din Baia Mare.

Dupa o luna, a venit doamna antrenor Elena Marinescu sa selectioneze fete pentru gimnastica. Se intampla exact in perioada in care Nadia Comaneci era in voga.

Tocmai luase cele cinci note de 10 la Montreal. Asadar, toate fetele ne-am ingramadit sa mergem la gimnastica. Ai mei au fost foarte incantati', isi incepe povestea Rodica Dunca. De-aici si pana la selectionarea in lotul national drumul a fost extrem de scurt.

'Am castigat Nationalele si am ajuns la lotul de junioare de la Bacau. Cateva luni mai tarziu, dupa alt concurs in tara, Bela Karoly m-a selectionat la lotul de la Onesti, care mai tarziu s-a mutat la Deva. Iar faptul ca la echipa nationala o aveam colega pe Nadia, fetita pe care o admiram din fata micului ecran, a insemnat totul pentru mine', adauga fosta gimnasta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.