Membrii Consiliului de Administratie al Rapidului sustin ca actionarul majoritar George Copos a participat la toate deciziile importante care s-au luat in acest an la club, el fiind cel care a propus salariile jucatorilor si cel care a aprobat o parte din transferuri si aducerea lui Jose Peseiro, relateaza NewsIn

"Achizitiile unor jucatori si a antrenorului principal s-au facut numai cu aprobarea scrisa a domnului Copos Gheorghe, actionarul majoritar al societatii, Consiliul de Administratie nefacand altceva decat sa defintiveze formalitatile legale de punere in aplicare a acestor aprobari", se arata joi intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al Rapidului si semnat de presedintele Consiliului de Administratie, Constantin Toma.

In respectivul material se mai spune ca "drepturile banesti acordate unor jucatori, antrenorului principal si echipei sale tehnice au fost stabilite si aprobate in scris de catre domnul Copos Gheorghe, in calitate de actionar, rolul Consiliului de Administratie limitandu-se doar la aprobarea formalitatilor legale de angajare".
Membrii CA, prin intermediul lui Toma, sustin ca in momentul preluarii gestiunii, Copos stia ca va exista o pierde la finalul exercitiului financiar. Conform acestora, Consiliul de Administratie a avut de gestionat un buget de venituri si cheltuieli aprobat la data de 29 mai 2008 de catre Adunarea Generala a Actionarilor, respectiv George Copos, cu o pierdere planificata de 23.870.278 RON, echivalentul a 6.600.000 EURO: "Deci, din start, actionarii SC FC Rapid SA au acceptat ca membrii Consiliului de Administratie sa gestioneze un buget negativ".

In comunicat se mai precizeaza ca au fost platite datorii in valoare de peste 7 milioane de euro: "Din sumele incasate in anul 2008, societatea a fost nevoita sa achite sume restante la bugetul de stat, credite si imprumuturi angajate de societate, aferente anilor 2006, 2007 si trimestrului I din 2008 de peste 7.000.000 de euro, afectand astfel negativ situatia financiara a clubului in anul 2008. Domnul Copos Gheorghe a fost informat tot timpul cu privire la activitatea clubului si a fost in cunostinta de cauza cu tot ceea ce s-a realizat in cadrul acestuia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.