Campionatului de fotbal al persoanelor private de libertate se desfasoara in aceste zile la Complexul Sportiv Dinamo si reuneste patru echipe. Miercuri se vor infrunta in finala echipele penitenciarelor Iasi si Arad.

Marti dimineata, lumea incepe sa se agite in 'Parcul' Dinamo, cand apar patru autospeciale cu girofar si gratii la geamurile laterale, pline cu detinuti.

Antrenorul de la Dinamo II, Emil Ursu, nu intelege cine-i namila care i-a pus o mana in piept si-i spune pe un ton civilizat sa astepte pana intra detinutii la cabine. 'Campionatul de fotbal al puscariasilor aici, la Dinamo? Doamne fereste! Sa le faca un teren acolo la puscarie', se inchina un antrenor secund de la Dinamo II cand afla motivul intarzierii.

Coboara primii puscariasi, dezinvolti, cu aere de vedete. Daca ar fi avut toti acelasi echipament, si nu unul 'blaugrana', altul al Stelei si altul cu sacosa de la IKEA, ai fi zis ca fotbalistii evolueaza cel putin la Barcelona si nu la echipa detinutilor de la Penitenciarul Rahova.

Un 'Forta Steaua!' si 'Hai Marian!', strigate de o femeie trecuta de prima tinerete starneste zambete. Marian se intoarce sa-si salute mama, iar gestul sau dezvaluie ca sustinatorii sai erau mai multi si foarte galagiosi. Cel mai mic avea doar cateva luni.

Yi Nan, 'stranierul' de la Rahova

Chiar in momentul in care se deschide usa dubei cu detinutii din Arad, apar si vedetele dinamoviste indreptandu-se catre terenul 'Florea Dumitrache', unde au antrenament. Daca Danciulescu isi da seama repede despre ce e vorba, el fiind cel care va inmana premiile echipei castigatoare, Ze Kalanga e de-a dreptul bulversat. Angolezul nu intelege de ce oameni cu pistolul la brau ii pazesc pe sportivi. 'Ba, ai grija sa nu gresesti autocarul la plecare', ii striga mijlocasului dinamovist un pustan atras de zarva creata de rudele 'jucatorilor' de la Rahova.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.