Inotatorul american Gary Hall Jr (34 de ani), multiplu campion olimpic, a anuntat luni ca se retrage din activitate deoarece sufera de diabet si vrea sa ii ajute pe cei care sunt in aceeasi situatie ca si el, informeaza NewsIn

"Nu sunt gata sa ma angajez pe inca patru ani. A fost dificil pentru mine sa stau departe de sotia si de copiii mei in ultimii patru ani, timp in care sa ma antrenez. Este total diferit in momentul in care ai copii. Sa fiu sincer devenise suparatoare situatia", a explicat Hall.

El a mai declarat ca vrea sa se implice in lupta impotriva diabetului si facut deja o companie care produce suplimente de vitamine, atat pentru cei care sufera de aceeasi boala ca si el, dar si pentru sportivi.

Hall si-a amintit de un moment de la Jocurile Olimpice de la Sydney cand o femeie din public s-a apropiat de el si i-a vorbit despre copilul sau bolnav de diabet: "Mi-a spus atunci ca sunt o sursa de inspiratie pentru baietelul sau, care are 7 sau 8 ani si a intrat intr-o echipa de fotbal. Cu o saptamana inainte acesta daduse golul victoriei si a fost carat pe brate de coechipierii sai. Faptul ca eu pot sa spun povestea mea, sa ii inspir si sa ii motivez pe cei din jurul meu, este cea mai mare performanta a mea din cariera sportiva".

O data cu retragere, Hall va participa la mai multe strangeri de fonduri si va prezenta Humanitarian Award, pe care chiar el l-a castigat in 2004.

Gary Hall Jr are 34 de ani si e detinatorul a 10 medalii de aur (JO 1996, JO 2000, JO 2004). In 1994 si 1998 a fost campion mondial la 4x100 metri mixt si 4x100 metri liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.