Pilotul roman din Formula BMW, Mihai Marinescu (Motaworld), a castigat, duminica, Grand Prix-ul de la Macau, dupa ce a plecat din pole position si a fost cronometrat cu timpul de 15 min:13,972 de sutimi, informeaza NewsIn.

Marinescu a plecat din pole position, dar a pierdut prima pozitie imediat dupa start, fiind devansat de danezul Michael Christensen, al doilea pe grila. Mihai nu a cedat, a reusit sa fie mai rapid decat pilotul danez si in turul 6 a reusit sa-l depaseasca si sa preia conducerea cursei. Pana la final, romanul s-a desprins de urmaritori si a reusit sa se impuna.

Dupa cursa, Marinescu a explicat cum a reusit sa castige: "Am plecat de pe partea murdara a pistei si nu am reusit sa pun puterea masinii la sol in primele secvente ale startului. Stiam insa ca pot fi rapid, posibilitatea unei victorii la Macau m-a motivat in plus si am dat totul, am mers la limita. Am pus multa presiune pe Christensen si in final am reusit sa-l depasesc. Mi-am indeplinit un vis, am castigat la Macau, cea mai dificila cursa stradala din lume. Am reusit sa duc tricolorul Romaniei pe primul loc si sunt foarte mandru de aceasta performanta".

Pe lista invingatorilor de la Macau figureaza Ayrton Senna, David Coulthard sau Michael Schumacher. Rezultatul lui Mihai Marinescu este obtinut la prima participare romaneasca in aceasta cursa si la debutul Formulei BMW la Macau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.