Jandarmeria Capitalei a anuntat ca zece fani stelisti au fost interzisi pe arenele sportive, iar mai multi suporteri au fost amendati in urma incidentelor produse in timpul meciului Steaua-FC Timisoara, din etapa a 15-a a Ligii I.

"Pentru 6 persoane au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale, astfel: 4 persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri si opunerea cu violenta fata de fortele de ordine, fapte prevazute si sanctionate de art. 321 C.P. si art. 32 (1) din Legea 4/2008; o persoana careia i se interzisese accesul la jocurile sportive, pentru prezenta in stadion, fapta prevazuta si sanctionata de art. 31(1) din Legea 4/2008; o persoana pentru ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevazuta si sanctionata de art. 321 C.P.", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Oamenii legii au aplicat 11 sanctiuni contraventionale in valoare de de 5.100 lei, "pentru aruncarea cu pietre si alte obiecte asupra fortelor de ordine, fapta prevazuta de art. 20 lit. i) si sanctionata de art. 22 lit. d), din Legea 4/2008".

Mai mult, Jandarmeria Capitalei a aplicat zece sanctiuni contraventionale in valoare de 4.600 lei: "Persoanelor sanctionate contraventional li s-au aplicat si masura complementara de interzicere a accesului la competitiile si jocurile de fotbal: la 9 persoane pe o perioada de cate 1 an, iar la o persoana pentru o perioada de 6 luni".

In incheiere, oamenii legii au precizat ca vor continua cercetarile, si "in urma analizarii imaginilor video inregistrate pe timpul desfasurarii cat si dupa terminarea partidei de fotbal, se va stabili intreaga activitate infractionala si contraventionala si a altor persoane, urmand a se dispune fata de acestea masurile legale".

La inceputul partidei, suporterii Stelei de la Peluza Nord au aprins mai multe torte, desi introducerea lor pe stadion este interzisa. Oamenii de paza le-au cerut acestora sa inceteze, insa fara sorti de izbanda, astfel ca au intervenit in forta.

In urma ciocnirilor, un suporter a fost retinut, fiind scos in afara stadionului, un altul a lesinat si a fost dus la salvare, iar un suporter s-a ales cu nasul spart. Arbitrul Cristian Balaj a fost nevoit sa intrerupa partida timp de cateva secunde pentru a permite medicilor sa il transporte pe tanarul lesinat la ambulanta.

Imediat dupa acest incident, intreg stadionul a scandat injurii la adresa patronului Stelei, Gigi Becali, si a sefului de la firma de securitate, Catalin Zmarandescu, in ciuda faptului ca de la statia de amplificare a stadionului crainicul facea un apel la fani pentru a inceta incidentele.

In minutul 20, si in Peluza Sud au inceput incidente destul de serioase, dupa ce fanii aflati pe randurile superioare au aruncat cu scaune spre jandarmii comasati in apropiere. Fortele de ordine au intervenit pentru a calma spiritele, apeland la gaze lacrimogene.

Crainicul stadionului a facut un nou apel catre public pentru a pune capat violentelor, dar fara niciun fel de rezultat, suporterii de la Peluza Nord fortand gardul imprejmuitor in incercarea de a ajunge la Sud pentru a-i ajuta pe restul turbulentilor. Acestia au fost opriti in cele din urma de jandarmi in primele sectoare ale Tribunei a II-a.

Spiritele s-au calmat spre finalul primei reprize, atunci cand jandarmii si bodyguarzii de la firma de securitate au reusit sa ii opreasca pe suporteri si sa ii disperseze, insa acestia au continuat sa scandeze impotriva patronului echipei.

La pauza, majoritatea suporterilor de la Peluza Nord a parasit stadionul, insa cativa fani mai turbulenti s-au indreptat spre parcarea din spatele tribunei oficiale, unde au dat foc unui banner si au vandalizat mai multe masini. De asemenea, au aruncat cu pietre spre jandarmi si jurnalisti, fara sa loveasca serios pe cineva.

Jandarmii au fost nevoiti sa intervina si au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa suporterii, iar in cele din urma au reusit sa ii retina pe o parte dintre ei pentru a-i duce la Politie in vederea identificarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.