Antrenorul echipei italiene Internazionale Milano, Jose Mourinho, a afirmat in cadrul unei conferinte ca simte lipsa presei engleze, deoarece jurnalistii nu ii puneau prea multe intrebari, informeaza NewsIn.

Fostul antrenor al lui Chelsea sustine ca nu ii plac interviurile de dupa meci, mai ales ca saptamana trecuta a fost intrebat daca poate face o comparatie cu predecesorul sau la Inter, Roberto Mancini.

"Este imposibil sa compari presa italiana cu cea engleza. Poti sa compari italienii cu spaniolii sau portughezii, dar in Anglia este alta situatie. De exemplu, Portugalia este o tara cu 10 milioane de locuitori, iar la fel ca in Italia sunt trei ziare dedicate numai sportului. In Anglia nu exista ziare de sport, doar cate doua pagini pe zi si luni un supliment de sase-sapte pagini", a explicat Mourinho.

El a adaugat ca si situatia in televiziuni este diferita: "Exista Sky Sports, unde se vorbeste despre fotbal, dar doar atat. Dupa meci este un interviu care dureaza un minut, apoi o conferinta de presa de cinci minute. Nu se pot compara cele doua experiente, este imposibil. Presa engleza este fantastica", a mai spus Mourinho.

"Specialul" s-a referit si la un incident cu fanii lui Inter, carora le-a cerut sa taca dupa ce suporterii fluierau inainte de golul victoriei reusit de Julio Cruz in meciul cu Udinese.

"Eu sunt portughez, nu englez. Am trait si lucrat trei ani in Anglia si cand eram la Porto am avut doua sezoane fara sa pierdem pe teren propriu, dar daca remizezi intr-un meci pe care trebuia sa-l castigi, atunci toti te critica. Culturile sunt diferite"
, a afirmat Jose Mourinho.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.