La intrare in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Piturca nu a vrut sa spuna de ce a fost chemat de procurori.

Procurorii i-au prezentat, pe 16 octombrie, lui Victor Piturca invinuirea in dosarul "Valiza" si anume favorizarea infractorului, acesta neraspunzand anterior la citatii, a precizat DNA, dupa ce procurorii l-au ridicat pe selectioner de la Aeroportul Otopeni.

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat, la iesirea de la DNA, ca actiunea procurorilor reprezinta un abuz si ca nu este vinovat cu nimic in cazul "Valiza".

Avocatul lui Becali, Catalin Dancu, a afirmat ca Piturca ar fi cercetat pentru ca ar fi semnat, ca martor, un precontract de vanzare-cumparare semnat de Gigi Becali si omul de afaceri Radu Marino.

In ultima perioada, la DNA au fost mai multi oameni din fotbal in legatura cu dosarul "Valiza". Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, pe 7 noiembrie, la DNA, surse judiciare declarand ca acesta a fost chemat ca martor in dosarul "Valiza". Mircea Sandu a stat la DNA in jur de o jumatate de ora. La iesire, el a declarat ca a fost la DNA "pentru o chestie de rutina".

Pe 28 octombrie, s-a prezentat fostul antrenor al echipei Steaua Bucuresti, Marius Lacatus, ca martor in acest caz. Pe 24 octombrie, finantatorul echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat si el la DNA in calitate de martor in dosar.

Gigi Becali a fost si el, pe 20 octombrie, la DNA, unde a stat doar cinci minute, iar la iesire a spus ca s-a intalnit cu procurorii pentru ca acestia sa nu il ridice inaintea meciului Steaua- Ol. Lyon. Becali a precizat ca a semnat o declaratie ca nu va mai face niciun fel de comentariu in fata anchetatorilor.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali ar fi oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informa in mai DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Teia Sponte sustine ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.