Presedintele UEFA, Michel Paltini, a declarat astazi la Bucuresti ca in 2012 capitala Romaniei are sanse foarte mari de a organiza finala Cupei UEFA

Platini a amintit de faptul ca posibilitatea ca finala din 2012 sa fie gazduita de Bucuresti a fost analizata in trecut de Comitetul Executiv al UEFA, cu conditia sa avem un stadion la standardele impuse de un astfel de eveniment.

"Am asteptat ca stadionul sa fie proiectat si am profitat de vizita mea aici pentru a vedea stadiul lucrarilor. Daca asa cum prevad constructorii, lucrarile se vor incheia in octombrie 2010, sansele sunt mari ca finala Cupei UEFA din 2012 sa fie organizata de Bucuresti, iar Comitetul Executiv al UEFA poate lua o decizie in acest sens", a declarat Platini.

Oficialul UEFA, care vineri va fi primit de presedintele Romaniei, Traian Basescu, a mai declarat ca "in foarte multe tari exista un stadion ultramodern", iar fotbalul romanesc are o sansa mare dupa ce aceasta arena va fi construita.

Lucrarile la noua arena au inceput in urma cu un an, dupa meciul Romania-Albania, din preliminariile EURO 2008, cand firma constructoare a demontat simbolic o gradena de beton de pe vechiul stadion National.

Viitoarea constructie va avea o capacitate de 55.000 locuri, parcare subterana, sali de conferinte si spatii speciale pentru mass-media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.