Propunerea lui Dumitru Dragomir ca echipele sa nu aiba fani in deplasare nu este agreata.

Jandarmii nu vor sa reintre pe stadioane.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, intentioneaza sa modifice Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei pe arenele sportive, pentru ca jandarmii sa poata fi prezenti in timpul meciurilor in interiorul stadioanelor.

De asemenea, seful LPF a anuntat ca va propune FRF ca galeriile sa nu mai insoteasca echipele la partidele din deplasare incepand din returul acestei editii de campionat, pentru a evita incidentele care au loc pe stadioane.

'Macar doi ani sa se interzica acest lucru. Indiferent de meci, doi ani sa nu avem galerii in deplasare', a explicat Dragomir.

Sanse minime

Propunerile lui Dragomir nu au sanse prea mari sa devina realitate. Generalul de brigada Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei, este de parere ca o eventuala modificare a legii, in sensul ca jandarmii sa fie prezenti pe stadioane, ar reprezenta un pas inapoi.
"Am reusit sa intram in Europa cu chestia asta si acum ne intoarcem in Balcani? Ar trebui ca Liga Profesionista sa organizeze o consfatuire cu presedintii de cluburi si sa le dea sa studieze legea si regulamentele interne. Ar trebui sa fie constienti ca ei sunt raspunzatori pentru organizarea meciurilor. Organizatorul inseamna clubul, fie ca angajeaza o firma specializata, fie ca aduce 700 de oameni de paza. El trebuie sa ia toate masurile. Nu pot cadea toate sarcinile pe spatele Jandarmeriei. Legea trebuie sa ramana la fel, dar totul trebuie facut cu mai multa exigenta", a declarat Antonescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.