Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, primele altercatii intre suporterii celor doua echipe s-au produs in jurul orei 21.00, in zona maternitatii Giulesti, cand un grup de rapidisti a aruncat cu torte spre fanii Stelei, care se deplasau spre stadion.

Patrulele Jandarmeriei au retinut sapte suporteri rapidisti, care au fost condusi apoi la Sectia 20 de Politie pentru identificare. De asemenea, un fan al Stelei a fost surprins avand asupra lui un baston telescopic de 50 cm confectionat din metal.

Incidentele au continuat, insa, si in timpului meciului, stelistii aruncand cu petarde in tribuna zero a stadionului. De asemenea, au fost aprinse torte si au fost afisate bannere ce contineau mesaje cu caracter obscen.

Dupa incheierea partidei, ca urmare a incidentelor produse in timpul meciului, alti 19 fani au fost retinuti: 14 suporteri ai echipei Rapid si 5 suporteri ai echipei Steaua, care vor fi invinuiti pentru savarsirea unui numar de 15 infractiuni. De asemenea, oamenii legii au mai dat si 11 amenzi in valoare totala de 2.900 de lei, iar pentru trei suporteri li se va interzice accesul la competitiie sportive timp de un an.

Totodata, clubul Rapid si firma de paza si protectie vor fi amendate pentru modul deficitar de organizare al derby-ului, iar pentru bannerele cu mesaje obscene se va face o informare a Ligii Profesioniste de Fotbal in vederea analizarii si luarii masurilor care se impun.

Rapid si Steaua au terminat duminica la egalitate, scor 0-0, derby-ul etapei a 14-a a Ligii I, iar echipa lui Dorinel Munteanu a ajuns la cel de-al zecelea meci fara victorie in toate competitiile, in timp ce rapidisti se afla la cea de-a patra partida fara infrangere. In urma acestui rezultat, Steaua se afla pe locul 4, cu 24 de puncte, la egalitate de puncte cu FC Timisoara, dar cele doua echipe sunt despartite de golaveraj. De cealalta parte, Rapid are 23 de puncte si ocupa pozitia a 8-a.