Selectionerul Anghel Iordanescu a anuntat, printr-un comunicat, ca nici un moment nu s-a gandit sa retraga tricoul cu numarul 10 al echipei nationale a Romaniei.

"Nici un moment nu m-am gandit sa retrag tricoul echipei nationale a Romaniei cu numarul 10 si cu atat mai putin nu am declarat ca asa ceva ar fi posibil. Intr-adevar, Adrian Mutu a fost invitat, de presedintele Federatiei Romane de Fotbal si de mine, sa faca parte din delegatia oficiala care, saptamana viitoare, va face deplasarea la Erevan, in vederea meciului Armenia - Romania, contand pentru preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2006. Consideram acest demers ca fiind unul firesc, menit sa-l sprijine pe Adrian Mutu si sa-l mentina in circuitul echipei noastre nationale. Stiu prea bine ca Adi Mutu nu are dreptul sa stea pe banca de rezerve, intentia mea fiind, in momentul in care i-am propus sa-mi fie secund, aceea de a-l asigura de intregul meu sprijin si de faptul ca face parte din echipa noastra nationala. Nu am acordat nici un interviu, pe nici o tema, nici unui ziar sau vreunei reviste engleze, declaratiile care mi-au fost atribuite de CNews of the WorldÈ fiind pure inventii. Asta nu inseamna, pe de alta parte, ca il reneg pe Adi Mutu. Dimpotriva, il sustin in totalitate, asa cum, de altfel, am declarat in repetate randuri presei romane.

Este adevarat ca am solicitat presedintelui FRF sa intreprinda demersurile necesare pentru ca, la nivelul echipelor divizionare A, sa se efectueze controalele antidoping. Dar nici pe departe nu m-am gandit ca tintele acestor controale sa fie anumiti jucatori. De altfel, tragerea la sorti a numerelor jucatorilor controlati a fost efectuata, la meciurile oficiale din campionat, de persoanele delegate sa efectueze amintitele controale".