Dupa ce lotul national de box a participat inainte de Pasti la un puternic turneu de box in Cuba, pugilistii din tara lui Castro anuntasera ca vor intoarce vizita romanilor si vor participa la Centura de Aur. Venirea la Bucuresti a celor mai buni boxeri amatori din lume era vazuta drept un mare eveniment pentru boxul romanesc, mai ales ca pugilistii din Cuba nu mai participasera la acest eveniment de mai bine de 10 ani. Din pacate, pe ultima suta de metri, oficialii cubanezi au anuntat ca nu se vor mai prezenta la cel mai puternic turneu al Europei de Est.

Initial, refuzul cubanezilor a fost pus pe seama lipsei banilor necesari pentru deplasare. Misiunea de a anunta refuzul cubanezilor venit in ultimul moment i-a revenit presedintelui Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. "Din pacate, Cuba nu vine la Bucuresti. Initial, au acceptat invitatia, dar saptamana trecuta ne-au trimis un fax prin care ne spuneau ca nu mai vin daca nu le platim noi transportul. Am cautat sponsori, pentru ca Federatia nu-si putea permite sa plateasca 18.000 de euro, costurile de transport ale celor 10 membri ai delegatiei cubaneze, si am rezolvat si aceasta problema. Joi i-am anuntat ca platim noi totul, numai sa vina, dar ei ne-au raspuns ca nu mai au timp sa organizeze plecarea spre Bucuresti", a precizat Obreja.

Presedintele FRB a mai adaugat ca organizatorii competitiei au facut toate eforturile pentru aducerea delegatiei cubaneze la Bucuresti, ingrijindu-se inclusiv de formalitatile legate de vize. Din pacate, Cuba nu este singura delegatie care a anuntat ca nu mai vine la Bucuresti. In ultimul moment, echipa Germaniei a anuntat si ea ca nu mai participa la Centura de Aur, fara a preciza motivul care a facut-o sa renunte.

Bani mai multi pentru premii

In conditiile in care delegatia Cubei nu va veni la Bucuresti, banii care s-ar fi cheltuit pentru transportul cubanezilor vor fi folositi pentru premierea invingatorilor. Lipsa pugilistilor cubanezi si germani va fi suplinita insa de alte tari cu traditie in sportul cu manusi. La competitia care se va desfasura la Sala Polivalenta din Capitala, incepand de astazi si pana sambata, au confirmat participarea 112 sportivi din 10 tari: Cipru, Coreea, Republica Moldova, Ungaria, Suedia, Azerbaidjan, Ucraina, Turcia, Albania si, evident, Romania. Dintre cei 112 sportivi, 68 sunt straini si 54 romani.

Antrenorul lotului national al Romaniei, Francisc Vastag, a precizat ca la Centura de Aur vor participa toti pugilistii pe care ii are in pregatire. Lotul national este compus din 11 sportivi: Iulius Poczo (48 kg), Viorel Simion (57 kg), Georgian Popescu (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Stefan Dragomir si Radu Zarif (69 kg), Petrisor Gananau si Ronald Gavrila (75 kg), Constantin Bejenariu (81 kg), Florin Stan (91 kg) si Bogdan Dinu (+91 kg). De remarcat ca la aceasta editie spectatorii vor beneficia de intrare libera.

Teste medicale la sange pentru baietii lui Vastag

Sportivii antrenati de Francisc Vastag si Leonard Doroftei au facut teste medicale speciale inaintea acestei competitii. Vastag a dezvaluit faptul ca toti componentii lotului national au efectuat un test biochimic, realizat de Institutul National de Cercetare in Sport. "Rezultatele testelor au aratat ca Bogdan Dinu are o cadere de saruri, inclusiv de calciu, ceea ce explica faptul ca la turneul din Cuba a cedat surprinzator pe finalul unui meci in care se afla in avantaj", a mai spus Francisc Vastag, pentru care aceasta competitie este cel mai important test pentru mondialele care vor avea loc la Moscova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.