Dupa o discutie cu usile inchise, care a avut loc ieri la Hotel Marriott, Gigi Becali i-a oferit lui Radu Ion, se pare, 300 de milioane de lei! Cum soferul agresat de presedintele executiv Mihai Stoica e retribuit lunar cu aproximativ 7,5 milioane de lei, el ar putea sta linistit trei ani si jumatate, acesti bani echivalind cu 40 de salarii. Ca semn al impacarii, Radu Ion s-a imbratisat, la finalul negocierilor, cu "Meme", agresorul sau. Tot ieri, Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat un an pe Stoica si l-a amendat cu 5.370 de euro.

Gigi Becali si Radu Ion au participat la turnarea unei scene din "Cascadorii risului". Latifundiarul din Pipera a sosit primul la sediul sau de la Hotel Marriott, fiind urmat in decurs de citeva minute de victima lui Stoica. Cei doi au discutat 15 minute intre patru ochi, negociind impacarea dintre sofer si presedintele executiv. Dupa ce si-au invatat rolurile ca la carte, actorii au iesit la "filmari".

Personaj principal, patronul gruparii din Ghencea a dat drumul la comedia cu fata umana: "A venit la mine si mi-a zis ca vrea sa faca asa cum e bine, ca sa nu-mi afecteze mie nimic, dar n-are ce sa-mi afecteze. Mi-am dat seama ca nu e suporter platit. Am batut palma, fara sa negociez nimic. Daca are pretentii mari, poate sa mearga in instanta. A zis ca-i este frica de lege, dar ce sa faca legea daca vrem sa ne impacam?".

Abonament pe viata

Curat murdar! Ca-n Caragiale. Neobisnuit cu prezenta atitor ziaristi, Radu i-a replicat: "Nea Gigi, astia vor sa ma bata, ca sa-mi ia banii!". Chiar daca si-a dat arama pe fata, dorind sa fie recompensat cu o suma de bani pentru lovitura in figura primita de la "Meme" Stoica, soferul de la Autobaza din Ferentari a fost contrazis de fostul oier: "Nu-i voi da bani. Poate o sa-i fac un abonament pe viata la Steaua sau o sa-i dau o functie onorifica in cadrul clubului".

"Daca dadeai matale, imi convenea"

Dupa ce, in urma cu trei zile, a declarat ca Radu face parte dintre vagabonzi, nu dintre sustinatorii Stelei, mosierul agramat a intors-o ca la Ploiesti: "Mi-a placut ce mi-a zis Radu: "Nea Gigi, daca luam un pumn de la matale, imi convenea, ca stiam de la cine l-am luat: de la o personalitate. Dar Mihai Stoica n-a fost drept cu mine"". Filmul de la Marriott a avut happy-end. Inainte sa cada decorurile, presedintele bataus s-a imbratisat cu victima, iar Gigi a pus cireasa pe tort: "Gata, Radule! Te-am facut vedeta de Hollywood".

Cei trei actori s-au inchis apoi intr-un birou, departe de ochii presei, si au purtat noi negocieri. Ca sa incheie definitiv acest episod neplacut, Gigi Becali i-a oferit, se pare, 300 de milioane de lei lui Radu Ion. Socotind ca soferul de la Autobaza Ferentari cistiga lunar aproximativ 7,5 milioane de lei, el ar putea sa traiasca linistit din acesti bani trei ani si jumatate. Suma respectiva echivaleaza cu 40 de salarii ale unui angajat RATB.

De altfel, cu o zi inainte de a se intilni cu patronul Stelei, Radu Ion ne-a declarat: "Deocamdata, n-am stabilit citi bani ii voi cere lui Becali. Ma voi gindi daca voi mai merge la munca sau nu".

"Meme" recunoaste: "Circumstante agravante"

Judecat ieri la Liga Profesionista de Fotbal pentru lovirea suporterului stelist, Mihai Stoica a primit din partea Comisiei de Disciplina a FRF cea mai severa sanctiune: un an de suspendare si o amenda de 5.370 de euro.

Desi s-a infuriat la aflarea verdictului, presedintele executiv al gruparii din Ghencea n-a mai pocnit pe nimeni, pastrindu-si cumpatul: "Am studiat regulamentele si asta e limita maxima a unei pedepse, dar mi se pare normala. Am fost incadrat la vatamare corporala, dar nu cred ca l-am lovit atit de puternic pe Radu Ion. Daca el va prezenta un certificat medico-legal, nu voi mai face apel pentru reducerea suspendarii. Nu sint circumstante atenuante, ci agravante. Decizia Comisiei de Disciplina a FRF e normala".

Caz unic in Europa. Alexandru Boc, inlocuitorul presedintelui demisionar Doru Viorel Ursu, a povestit presei despre decizia finala in cazul "Meme" Stoica: "Ne-a explicat ca au fost si alte cazuri similare: Ilie Balaci cu Aron Huzu. Ne-a spus ca a fost provocat si ne-a insiruit toate cuvintele pe care i le-a adresat suporterul. N-are insa nici o proba. A venit doar cu o caseta, pentru a sustine ca a lovit o singura data. A promis ca nu va mai aparea niciodata in fata Comisiei de Disciplina. Nu ne-a convins si i-am dat cea mai mare sanctiune. In timpul suspendarii, Mihai Stoica n-are dreptul sa reprezinte clubul in relatiile cu Liga si Federatia si sa semneze acte oficiale, dar poate sa ramina angajat simplu. I-am dat cea mai mare pedeapsa fiindca a fost primul caz cu care ne-am intilnit. In toata Europa nu s-a mai pomenit asa ceva".

"Nu mai puteam sa rezist". Intrebat ce parere are despre decizia Comisiei de Disciplina a FRF, Radu Ion ne-a declarat: "Eu m-am impacat cu Mihai Stoica.
Am vrut sa inchei subiectul. Nu mai puteam sa rezist. Referitor la decizia Comisiei, nu stiu daca e bine sau nu. Stiu insa un lucru: mai am nevoie de zile libere ca sa-mi revin. Sint obosit".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.