Fostul mare fotbalist roman Marcel Raducanu vorbeste despre echipele romanesti din Liga Campionilor, dar si despre umilinta pe care, spune el, a trait-o la Seara Campionilor, organizata la Bucuresti.

  • Domnule Raducanu, cum apreciati rezultatele formatiilor romanesti din Liga?
Suntem departe din punct de vedere valoric fata de adversare, asta e. Steaua s-a aparat bine la Lyon, dar problema a fost ca doar s-a aparat. Normal era sa se apere organizat si sa incerce sa surprinda pe contraatac. Si la Bucuresti la fel a jucat Steaua dupa ce a marcat. S-a bagat cu totul in poarta, la mijloc se pierdeau toate mingile si acestea se intorceau ca un bumerang spre careul sau. N-ai cum sa rezisti astfel cu o echipa ca Lyonul, care fata de tine are clasa. Bine, parerea mea este ca si antrenorul are o vina, nu e normal la acest nivel sa ai 2-0 in minutul 12 si sa pierzi.

  • La Bucuresti cand mai veniti?
Nu stiu, poate la vara, sunt suparat pentru cum am fost tratat!

  • Dar ce s-a intamplat?
Pai, atunci, la Seara Campionilor, cu Figo. Mai intai, la licitatia organizata inaintea meciului s-au vandut nu stiu cate tricouri, dar un tricou de-al meu n-au scos. De parca eu as fi fost o trompeta de fotbalist in Romania, n-as fi facut atatea pentru nationala si pentru Steaua. Bine, cum a decurs licitatia aia, ce sa spun. Lita Dumitru, care statea langa mine, stia dinainte cine o sa-i ia tricoul si cati bani se va plati pe el. Apoi, la meci, m-au bagat in ultimele 10 minute. Ramasesem ultimul pe banca! Initial nici n-am vrut sa mai intru, am acceptat pentru public, pentru ca ma aplauda. Dar am fost foarte suparat. L-am si intrebat pe Ienei, ironic, „daca intru pot sa bat si eu un aut?”. Se uita la mine de parca eram de pe alta planeta. Si-au cam batut joc de mine domnii Hagi si Gica Popescu, organizatorii galei! Nu mai spun ca dupa meci mi-a disparut geanta din vestiar! Am intrat la dus si cand am iesit nu mai era. Cu 40 de oameni in vestiar. Da-o incolo de treaba!

  • Dar ce ar fi avut cu dumneavoastra Hagi sau Popescu?
Au vazut ca am organizat o actiune pentru copii in Romania, probabil cum ei n-au facut-o vreodata si nu le-a picat bine. Ce si-or fi zis, ca am venit sa recrutez copii din Rominia pentru scoala mea de fotbal din Germania. Sau ca urmaresc un post de antrenor in Liga I. Sa stea linistiti, eu am din ce sa traiesc. Nu era cazul sa ma lucreze in felul asta. Si sa nu se mai apuce unul sau altul sa vorbeasca vrute si nevrute despre mine, ca n-ar trebui sa-i intereseze viata mea, cum nici pe mine nu ma intereseaza a lor.

Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.