Pivotul formatiei Rulmentul, Ionela Galca, a declarat, miercuri, ca nu va raspunde afirmativ convocarii facute de selectionerul Radu Voina pentru Trofeul Carpati, deoarece are nevoie de o pauza si temporar nu va mai juca la nationala

"Dupa cum am trimis hartia aceea la Federatie, ma retrag, pentru ca am nevoie de o pauza. De aceea, temporar, nu ma voi mai prezenta la actiunile nationalei", a explicat Ionela Galca imediat dupa meciul cu Tomis, castigat de Rulmentul cu scorul de 30-26.

Cealalta jucatoarea a Rulmentului care si-a anuntat retragerea, dar fara a anunta oficial si Federatia, Carmen Amariei, s-a suparat cand a fost intrebata de convocarea la Trofeul Carpati: "O sa aflati in curand!".
Tehnicianul Rulmentului, Herbert Muller, a vorbit la randul sau despre convocarea celor doua handbaliste: "Este foarte important sa joace la nationala cele mai bune jucatoare ale tarii, pentru prestigiu, pentru onoare. Pe de alta parte, vad cum se chinuie Ionela zi de zi. Ma bucur ca domnul Voina le convoaca, dar eu trebuie sa stau in spatele lor si sa le sustin".

La sfarsitul lunii octombrie, pivotul Ionela Galca a anuntat Federatia Romana de Handbal ca se retrage de la nationala din cauza unor probleme medicale. La scurt timp dupa ea, Carmen Amariei a declarat la randul sau ca se retrage, dar nu a instiintat oficial Federatia.

Selectionerul Radu Voina a trecut pe lista de 19 jucatoare pentru turneul amical Trofeul Carpati si numele celor doua handbaliste. Lotul pentru Trofeul Carpati este urmatorul: Luminita Hutupan, Tereza Tamas Paslaru, Paula Ungureanu - portari; Camelia Balint, Valentina Elisei Ardean, Ramona Maier, Catalina Cioarec, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Narcisa Lecusanu, Melinda Geiger, Carmen Amariei, Steluta Luca, Daniela Crap, Clara Vadineanu, Oana Manea, Ionela Galca si Florina Barsan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.