Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a declarat, miercuri, ca se astepta ca CFR Cluj sa obtina puncte in dubla cu Giorndins Bordeaux, din Liga Campionilor, dar considera ca ardelenii pastreaza sanse de calificare in optimi, chiar daca sunt pe ultimul loc in grupa

"Toata lumea se astepta la mai mult in dubla cu Bordeaux, dar Bordeaux e o echipa cu experienta, de cativa ani e singura care mentine ritmul cu Lyon. Totusi, CFR are patru punctre si are sanse sa mearga in primavara europeana", a spus Chivu, la GSPTV, dupa care s-a referit la situatia fostei sale echipe, AS Roma: "Roma nu a dormit niciodata, nu trebuia sa se trezeasca. E o echipa care de ani de zile este in fruntea fotbalului european. A avut un moment mai putin favorabil, dar o echipa mare isi revine atunci cand trebuie. Meciul CFR-AS Roma va decide daca ardelenii vor fi sau nu in primavara europeana".

Chivu isi doreste ca Grupa A sa fie castigata de Chelsea, pentru a evita o intalnire cu Inter Milano in optimi: "Mi-e greu sa cred ca Chelsea nu se poate califica. Sper sa o faca de pe primul loc, Inter la fel, sa nu ne intalnim in optimi. Cred ca pana la meciul Chelsea-CFR lucrurile vor fi clare, se va sti echipa calificata. Nu cred ca Chelsea isi poate permite sa piarda meciul cu Bordeaux, asa cum s-a intamplat la Roma".

Campioana Romaniei, CFR Cluj, a pierdut marti in fata formatiei franceze Girondins Bordeaux, scor 1-2, intr-un meci din Liga Campionilor si a cazut pe ultimul loc in Grupa A. Urmatoarea etapa va avea loc la 26 noiembrie si programeaza intalnirile: CFR Cluj-AS Roma si Bordeaux-Chelsea.

Capitanul echipei nationale si-a exprimat speranta ca echipele romanesti sa invete ceva din intalnirile cu cele franceze din aceasta toamna: "Am fost vreodata noi peste francezi? Cu pasi mici, dar totusi am facut mari progrese in ultima vreme, avem echipe multe in cupele europene, dar tot formatiile de top reusesc sa domine, sa castige in fata echipelor noastre. Sper ca pe viitor sa invatam ceva din aceste intalniri".
In aceasta toamna au avut loc 4 meciuri intre echipe din Romania si formatii din Franta, in trei impunandu-se gruparile din Hexagon si unul incheindu-se la egalitate, in cazul echipelor nationale, in preliminariile CM 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.