Fostul mare international francez Zinedine Zidane a declarat luni ca actualul selectioner al Italiei, Marcello Lippi, a fost cel care i-a acordat cea mai mare incredere fortele proprii, pe vremea cand ambii reprezentau clubul Juventus Torino, informeaza NewsIn
"Toti tehnicienii cu care eu am lucrat au avut, in felul lor, un rol important in evolutia mea ca fotbalist. Daca ar fi sa evidentiez pe cineva, atunci acea persoana este Marcello Lippi. Este antrenorul care m-a facut sa fiu constient de calitatile mele. Pe vremea cand jucam pentru Juvetus si aveam probleme la genuchi, iar prestatiile mele nu convingeau, Lippi mi-a acordat incredere maxima", a afirmat Zidane.

Fostul capitan al Frantei a evoluat pentru Juventus timp de cinci sezoane, intre 1996 si 2001, perioada in care a disputat doua finale ale Ligii Campionilor si a cucerit doua titluri in Serie A. In 2001, "Zizou" a fost cumparat de Real Madrid pentru aproximativ 75 de miliaone de euro, cea mai mare suma care s-a platit vreodata pentru un fotbalist. Zidane s-a retras din activitate dupa finala de la Campionatul Mondial din 2006 pierduta in fata Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.