Pilotul german Timo Glock a afirmat, luni, ca nu i-a facilitat lui Hamilton castigarea titlului mondial la piloti, ci a gresit in momentul in care echipa a ales pneuri care nu erau potrivite cu pista uda din cauza ploii, informeaza NewsIn

Glock a ales pneuri pentru o pista uscata, desi ploaia a inceput spre finalul cursei din Brazilia, iar in ultimul tur a fost depasit de Lewis Hamilton, care a obtinut locul 5, reusind astfel sa termine pe primul loc in clasamentul general al pilotilor.

"A fost o cursa grea. Am incercat sa am o evolutie cat mai buna pentru a obtine cat mai multe puncte pentru Toyota. Cu sase ture inainte de finalul cursei am intrebat care este situatia pneurilor si a vremii, iar in cele din urma am amanat schimbarea lor si le-am pastrat pana la finalul cursei. Ultima tura ne-a costat locul cinci, iar in cele din urma s-a decis titlul de campion mondial", a afirmat Glock, care a terminat Marele Premiu al Braziliei pe locul 6, in timp ce cursa a fost castigata de Felipe Massa, care a terminat pe locul secund in clasamentul general.

"Cred ca la final nu i-am oferit titlul lui Lewis, cred ca a muncit mult tot anul, la fel ca si Felipe. Ambii au facut o treaba foarte buna si finala a fost una dramatica. Cred ca exact acest lucru au vrut sa-l vada si fanii, desi suporterii brazilieni nu au fost alaturi de mine, chiar daca eu am incercat sa obtin un loc cat mai bun", a explicat pilotul german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.