Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni, agentiei NewsIn, ca derby-ul dintre Dinamo si Steaua si-a respectat blazonul si considera ca ros-albastrii ar fi meritat sa se impuna, deoarece au avut jocul in mana

"Dinamo-Steaua a onorat statutul de derby, a fost un ritm bun de joc, chiar daca nu au fost realizari tehnice deosebite. Putem sa spunem ca a fost o diferenta mare intre cele doua echipe, Steaua a avut jocul in mana, a pierdut doua puncte, insa nu a fructificat situatiile de gol. Dinamo a reusit pana la urma sa inscrie si apoi ar fi putut si castiga. Poate ar fi fost nedrept sa castige Dinamo, insa ce este drept in fotbal?", a spus Piturca.

Intrebat daca a remarcat vreo schimbare intre prestatia Stelei cu Dorinel Munteanu pe banca si cea din perioada in care antrenor era Marius Lacatus, Piturca a raspuns: "E o intrebare delicata... Si pe vremea lui Lacatus Steaua a facut jocuri foarte bune. Dorinel a avut parte de acest derby la primul joc oficial, iar in aceste intalniri echipele si jucatorii incearca sa se autodepaseasca pentru a castiga. Steaua a facut un joc bun, dar nu trebuie sa comparam jocul ei de acum cu cel de pe vremea lui Lacatus".

Piturca a afirmat ca schimbarea de atitudine a unor fotbalisti ai Stelei nu poate fi pusa pe seama schimbarii antrenorului: "Era normal sa fie o diferenta de atitudine la jucatori deoarece era un derby. Cand vor intani echipe mici, atunci vom vedea daca e datorita antrenorului".

Dinamo si Steaua au remizat, sambata, scor 1-1, in derby-ul etapei a 13-a, in meciul de debut al lui Dorinel Munteanu pe banca ros-albastrilor. In urma acestui rezultat, Dinamo se mentine pe prima pozitie in clasamentul Ligii I, cu 29 de puncte, in timp ce Steaua se afla pe 4, cu 23 de puncte, si bifeaza cel de-al optulea meci consecutiv fara victorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.