Formatia Rubin Kazan a castigat pentru prima data in istorie titlul de campioana a Rusiei, dupa ce duminica a trecut de gruparea Saturn Moscova, scor 2-1, intr-un meci din etapa a 27-a si si-a asigurat matematic primul loc in clasament cu trei etape inainte de final, informeaza NewsIn

Rubin Kazan a trecut de Saturn Moscova prin golurile marcate de Adamov (75) si Savo Milosevic (89) si, profitand de infrangerea echipei TSKA Moscova, si-a asigurat matematic primul loc in clasament si a castigat campionatul Rusiei, performanta in urma careia va evolua in sezonul 2009/2010 al Ligii Campionilor.

Rubin Kazan, care a promovat in prima liga rusa in anul 2003, este doar cea de-a treia formatie din afara Moscovei care reuseste sa castige titlul dupa destramarea fostei Uniuni Sovietice, dupa Zenit Sankt Petersbug, care a triumfat in 2007, si Alania Vladikavkaz, care s-a impus in 1995.

Tehnicianul lui Rubin, Kurban Berdiev (Turkmenistan), s-a declarat foarte bucuros de performanta echipei sale: "Ne-am pregatit pentru acest meci ca la oricare altul, nu am fost motivati suplimentar. Azi suntem foarte fericiti, mai ales pentru ca pana la succes am avut de parcurs un drum foarte lung. Vreau sa le multumesc jucatorilor mei, dar si conducerii si fanilor, care au pus umarul la aceasta performanta".

Alte rezultate din etapa a 27-a a campionatului Rusiei: TSKA Moscova-Spartak Moscova 0-1, Zenit Sankt Petersburg-Khimki 1-0, Luch Energia-Amkar Perm 0-1, Spartak Nalchik-Tom Tomsk 1-1 (la oaspeti Pompiliu Stoivs a fost rezerva). Tot duminica se mai joaca meciul Terek Groznii-FC Moscova, iar luni vor avea loc partidele Krylia Sovietov-Shinnik Yaroslav si Lokomotiv Moscova-Dinamo Moscova.

Clasament: 1. RUBIN KAZAN 60p (campioana), 2. TSKA Moscova 50p, 3. Dinamo Moscova 44p ... 7. Lokomotiv Moscova 38p ... 11. Terek Groznii 30p ... 13. Tom Tomsk 28p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.