Pilotul Lewis Hamilton, noul campion mondial de Formula 1, a afirmat ca este fericit pentru castigarea titlului, mai ales ca familia sa a fost alaturi de el la cea mai grea cursa din cariera, informeaza NewsIn

"Sunt fara voce. Tatal meu este aici, alaturi de fratele meu. A fost o calatorie lunga, in care am facut multe sacrificii. Cand a inceput ploaia, imi era greu sa mentin viteza si nu am vrut sa risc. In ultimul viraj am reusit sa-l intrec pe Glock. Nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu. Este una dintre cele mai mari curse din viata mea, poate cea mai mare. Sunt in extaz, este un vis", a afirmat Lewis Hamilton.

Acesta a reusit sa obtina titlul mondial in ultimul tur al cursei, fiind pentru o scurta perioada depasit de Glock, care a urcat pe locul 5, in timp ce Massa, care terminase cursa, era campion mondial. Echipa Ferrari se bucura pentru victorie, deoarece grafica computerizata il arata pe Hamilton pe 6, dar in cele din urma pilotul britanic a revenit pe locul 5 in cursa, suficient sa castige titlul de campion mondial.

Lewis Hamilton a devenit cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1, deoarece duminica avea varsta de 23 de ani si 301 zile.

Lewis Carl Davidson Hamilton, pe numele sau complet, s-a nascut la 7 ianuarie 1985, in Stevenage, Anglia. Parintii sai au divortat cand el avea doi ani, iar bunicul din partea tatalui a emigrat in Anglia din insulele Caraibe, in anii 1950.
Pilotul britanic si-a inceput cariera la varsta de 8 ani, iar la 10 ani a castigat campionatul englez de karting. In 1998 a semnat cu McLaren, iar doi ani mai tarziu a castigat campionatul european de karting. In 2003 a cucerit titlul la Formula British Renault, iar in 2005 a castigat titlul Euroseries F3 si MP Monaco F3.
In urma cu doi ani a cucerit campionatul GP2, iar in Formula 1 a debutat sezonul trecut, fiind primul pilot de culoare din istorie care a castigat un Mare Premiu. In primele noua curse ale anului trecut, a terminat pe podium, reusind sa fie implicat si in lupta pentru castigarea titlului.

Damon Hill, fost campion mondial, a afirmat ca victoria lui Hamilton este incredibila, iar ultima cursa a fost una dintre cele mai antrenante din ultimul timp. "Suntem cu adevarat mandri, este un trofeu important pentru Marea Britanie", a spus acesta, in timp ce ministrul englez al sportului, Andy Burnham, a declarat ca "este o zi istorica pentru sportul automobilistic britanic".

Presedintele lui McLaren-Mercedes, Ron Dennis, a declarat ca Hamilton a demonstrat in toate cursele sezonului ca este cel mai valoros pilot si merita titlul mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.