Mijlocasul lui Newcastle United, Joey Barton, a inscris un gol in victoria pe care echipa sa de club a reusit-o, marti seara, cu West Bromwich, scor 2-1, fiind la prima reusita a sezonului dupa ce a fost eliberat din detentie si dupa ce si-a ispasit supendarea de sase etape, informeaza BBC

Fostul jucator al lui Manchester City a deschis scorul pentru echipa sa in minutul 10, dintr-un penalty pe care nu el ar fi trebuit sa il execute.

Managerul interimar al lui Newcastle, Joe Kinnear, a apreciat curajul de care a dat dovada fotbalistul in varsta de 25 de ani: "A aratat ca are tupeu sa faca acel lucru. Nu el trebuia sa bata acea lovitura de la 11 metri, iar daca ar fi ratat, cu sigutanta ar fi avut mari probleme. Dar, bravo lui, este evident ca are incredere in calitatile sale. Tot ce vrea in acest moment este sa joace fotbal si sa i se acorde inca o sansa".

Joey Barton a fost condamnat in luna mai la sase luni de inchisoare, fiind acuzat de agresarea corporala a unui tanar in luna decembrie a anului trecut. Atunci, Barton, impreuna cu fratele sau de 19 ani si cu o prietena de 27 de ani, au fost implicati intr-o altercatie cu un adolescent, la Liverpool, in urma careia acesta a fost lovit de cei trei, starea sa necesitand ulterior ingrijiri medicale.

Fotbalistul englez a fost eliberat din detentie dupa 74 de zile, insa Federatia Engleza de Fotbal (FA) l-a suspendat 6 etape pentru bataia pe care i-a administrat-o, in 2007, fostului sau coechipier de la Manchester City, Ousmane Dabo.

Barton, care in partida cu West Bromwich a fost pentru prima data titular in actuala stagiune, a mai jucat o singura partida pentru Newcatle in acest sezon, sambata, in infrangerea cu Sunderland, scor 1-2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.