Reprezentantii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) au afirmat, marti, ca echipa Ferrari nu a fost informata corect in legatura cu o posibila standardizare a motoarelor din sezonul 2010, informeaza NewsIn

"Se pare ca echipa Ferrari a fost dezinformata in legatura cu aceasta situatie. FIA a oferit echipelor trei optiuni, iar una dintre ele era legata de un anume motor standard, iar alta prevedea ca producatorii sa livreze anumite ansambluri echipelor independente pentru sume de pana la cinci milioane de euro pentru fiecare sezon", se arata intr-un comunicat al FIA.

Ferrari a anuntat in cursul zilei de luni ca ne gandeste sa renunte la participarea in cursele de Formula 1 pentru ca nu este de acord cu o eventuala standardizare a motoarelor, deoarece o astfel decizie ar afecta intregul sport cu motor.

FIA a adaugat ca producatorii trebuie sa se decida asupra unei optiuni si sa faca o propunere finala legata de reducerea semnificativa a consturilor. "Daca acest lucru nu se va intampla, FIA va lua orice masuri sunt necesare pentru a pastra credibilitatea campionatului mondial, atat in cazul pilotilor, cat si in clasamentul constructorilor", se mai arata in comunicatul Federatiei Internationale de Automobilism.

Presedintele Toyota, John Howett, a afirmat ca nici el nu este de acord cu introducerea motoarelor standard, dar ca o decizie finala in acest caz va fi luata de conducerea din Japonia. "Noi nu suntem interesati sa producem un astfel de motor pentru ca asta nu va adauga niciun fel de valoarea producatorului. Este prea devreme sa facem speculatii referitoare la ceea ce se va intampla", a explicat Howett.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.