Tehnicianul formatiei Manchester United, Sir Alex Ferguson, a declarat intr-un interviu ca unul dintre regretele carierei sale a fost ca in 2002 nu a reusit sa-l transfere pe italianul Paolo Di Canio, informeaza NewsIn

"Di Canio avea capacitatea sa devina unul dintre cei mai mari jucatori de la Manchester United. Vreau sa spun ca era deja un mare fotbalist. Atunci cand ai la dispozitie un jucator precum Di Canio, care se exprima individual foarte bine pe teren, la fel ca George Best sau Cantona, sau cum reusesc Ryan Giggs, Wayne Rooney, Ronaldo si Dimitar Berbatov, se pot forma foarte repede eroi. Di Canio putea sa intre in aceasta categorie", a declarat Ferguson.

El a afirmat ca dorea ca jucatorul italian sa evolueze in atac alaturi de olandezul Ruud van Nistelrooy, dupa ce Andy Cole a fost vandut la Blackburn si Teddy Sheringham la Tottenham. Formatia britanica nu a reusit sa-l achizitioneze pe Di Canio deoarece nu reusea sa-l vanda pe Dwight York.

In locul italianului, Manchester United l-a transferat pe ugurayanul Diego Forlan, de la Independiente, in ianuarie 2002. El a reusit primul sau gol la United la opt luni dupa transfer, in meciul cu Maccabi Haifa din Liga Campionilor. Forlan a inscris 17 goluri in 95 de partide pentru echipa pregatita de Ferguson.

Paolo Di Canio a jucat pana in 2003 la West Ham, dupa care a mai evoluat la Charlton Athletic (2003/2004), Lazio (2004-2006) si Cisco Roma (2006-2008).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.