Pugilistul roman Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins pe mexicanul Librado Andrade, intr-un meci disputat sambata dimineata la Montreal

Bute: "A fost cel mai greu meci din cariera mea"
Lucian Bute a declarat ca mecul cu mexicanul Andrade a fost cel mai greu din cariera sa. "A fost foarte greu, un adversar foarte puternic. Ma bucur ca am ramas campion mondial. A fost cel mai greu meci din cariera mea. Multumesc publicului ca a fost alaturi de mine. Multumesc lui Dumnezeu ca am ramas campion mondial", a declarat Bute, care a comentat si cele 9 secunde de cosmar din final, cand a fost la un pas de KO. "Eram obosit la finalul meciului. Insa am castigat. In repriza a 12-a, Andrade a profitat de oboseala mea. M-a trimis la podea, a castigat aceasta repriza, dar eu am castigat meciul", a spus Lucian Bute.

La randul sau, suparat, mexicanul Librado Andrade s-a considerat nedreptatit si a spus ca arbitrul a incetat sa numere atunci cand romanul se afla la podea. Potrivit AFP, dupa ce Bute a fost trimis la podea de o lovitura de dreapta a lui Andrade, cu trei secunde inainte de final, arbitrul Marlon Wright a numarat intr-un mod neobisnuit de lent. Arbitrul chiar s-a oprit cateva momente deoarece, in opinia lui, Andrade sarbatorea deja victoria ridicand bratele si gesticuland in ring, in contextul in care regulamentul prevede ca pugilistul trebuie sa ramana in coltul lui in timpul numaratorii. Acest lucru i-a fost de folos lui Bute, care a avut timp sa se ridice, desi parea KO.

Potrivit site-ului canoe.ca, promotorul lui Andrade a solicitat ca IBF sa ceara organizarea unei revanse, deoarece, in opinia sa, mexicanul a fost victima "unei decizii tendentioase a arbitrului". Promotorul lui Andrade a precizat ca va contesta decizia celor trei arbitri-judecatori de la meciul cu Bute. z


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.