CSU Asesoft Ploiesti a facut, sambata seara, primul pas spre cucerirea unui nou titlu de campioana la baschet masculin, dupa ce a dispus, pe propriul teren, de Dinamo Erbasu Bucuresti cu 84-67 (43-34). Castigatoarea competitiei interne va deveni formatia care va triumfa prima in trei partide din cele cinci ale finalei.

Partida din Sala "Olimpia", acolo unde ploiestenii au triumfat, in urma cu o luna, in FIBA Europe Cup, a avut un prim- sfert extrem de echilibrat in care cele doua aparari au fost aproape inexistente. In acest sens este elocvent scorul de 28-28 inregistrat de tabela dupa 10 minute de joc. Ce s-a intamplat in sfertul al doilea poate fi un punct de pornire pentru o antologie a ratarilor. Jucatorii celor doua echipe s-au intrecut in greseli atunci cand aruncau la cos, dar nu-i mai putin adevarat ca si ghinionul lor a dus la un scor mai putin obisnuit pentru un sfert de baschet: 15-6! Daca in sfertul trei s-a inregistrat din nou egalitate (22-22), in ultima parte a disputei gazdele si-au marit avantajul, castigand clar jocul.

Elevii lui Mladen Jojic (care a trimis in partea a doua si jucatori obisnuiti mai mult cu banca de rezerve) au profitat si de eliminarile lui Stanescu si Razvan Popa, ajungand, astfel, la a noua partida contra dinamovistilor in care nu au cunoscut infrangerea. Principalii marcatori au fost Burlacu (23 puncte), Krasic si Kuzmanovic (cate 14), respectiv Uce (15), Stanescu si Marjanovic (cate 13). Suporterii ploiesteni au venit hotarati sa le faca clipe grele "cainilor" si au afisat bannere ironice. "Astazi jucati iar pe moca", "Executam poze FIBA Europe Cup pentru dinamovisti" sau "Nea Popa, intoarce-te la echipa, era mai distractiv cu matale!".

Fiecare time out al dinamovistilor a fost insotit de o poluare sonora infernala, provocata de suporterii aflati langa banca acestora. Plictisiti parca la un moment dat de neputinta dinamovistilor, cativa suporteri din galeria ploiesteana s-au incaierat pentru cateva momente, facand necesara interventia jandarmilor.

Meciul s-a incheiat in scandarile tribunelor "Campionii, Campionii!" si celebra melodie a celor de la Queen, "We are the champions" a insotit plecarea suporterilor spre case. Pana la inchiderea editiei, rezultatul celui de-al doilea meci nu ne-a parvenit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.