Sambata, 14 mai, patinoarul "Mihai Flamaropol" a gazduit gala Local Kombat "Lupta Capitala". Chiar daca arena nu s-a umplut, multi bucuresteni preferand fotoliile moi de acasa, evolutiile luptatorilor din ring i-au multumit pe cei prezenti la eveniment. Cea mai spectaculoasa intalnire a fost cea in urma careia Daniel Ghita i-a smuls titlul european WKN al categoriei grea olandezului Mourad Bouzidi.

La prima lupta in Bucuresti, Ghita a dat tot ce a putut pentru a-i multumi pe spectatori. A cautat mereu punctele sensibile ale adversarului, care a ripostat pe masura atacurilor romanului doar in primele doua runde ale partidei, programata sa se desfasoare de-a lungul a cinci reprize a cate trei minute. Inferior fizic, olandezul a incercat sa dejoace tactic navala lui Ghita. A alergat mult in ring, a aplicat o lovitura puternica care a inrosit coapsa sepepistului, apoi a incercat cu lovituri puternice acelasi loc. Nu a reusit insa sa-si pastreze titlul. Cu combinatii rapide, cu genunchi marca "Bonjasky", tavalugul Ghita a fost mereu necrutator. Si-a permis chiar si luxul de a renunta de cateva ori la garda si a-l invita pe Bouzidi sa atace, sau de a privi de cateva ori peste umarul acestuia la ecranele uriase din sala. Gongul final a fost o izbavire pentru olandez, fericit ca a ramas in picioare.

Obosit, dar fericit, Ghita a primit in ring centura de campion european WKN. "O doream foarte mult. Ma bucur ca am reusit sa o castig. Este inca un pas inainte in cariera mea", a spus Ghita. La vestiare, cei din staff-ul romanului au descoperit ca pe centura primita de Daniel era trecut numele lui Stefan Leko si atunci au realizat ca era cea de campion mondial WKN. Organizatorii le-au schimbat repede.

Vedeta K-1 Stefan Leko nu a lasat mult centura sa-l astepte. Lupta sa cu germanul Florian Ogunade a fost singura care s-a terminat inainte de limita. Ogunade a lasat impresia in prima runda ca ar putea emite pretentii la titlul mondial, dar loviturile de pumn ale croatului l-au transformat incet-incet intr-un sac de antrenament. Cocul tunsorii africane a germanului a inceput sa se clatine cu regularitatea unui metronom, de fiecare data cand directele si croseele lui Leko ii penetrau garda. Asa a atins prima data podeaua, apoi a doua oara, apoi a treia...

Regula celor trei knockdown-uri a pus astfel capat unui meci programat pentru cinci reprize, dar care a durat doar trei. Un inceput bun pentru reluarea carierei in kickbox, dupa doi ani de pauza. Stefan poate fi multumit, chiar daca fratele lui, Daniel, a pierdut intalnirea cu Sebastian Gramada, romanul care se pregateste de zece ani in Germania. Decizia acestui meci nu a fost pe gustul tuturor celor din sala, chiar daca Gramada l-a dominat clar pe croat in prima runda.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.