La prima infatisare in fata presei din Romania - dupa scandalul de dopaj in care a fost implicat si pentru care a si primit o suspendare de sapte luni din partea Federatiei Engleze de Fotbal - Adrian Mutu s-a prezentat foarte sobru si i-a rugat pe cei peste 100 de ziaristi, prezenti la conferinta organizata de Dinamo, sa nu-l tina mai mult de 20 de minute. Motivul? in opinia sa, "cazul Mutu nu mai e atat de interesant". Calm, "Briliantul" a raspuns la toate intrebarile jurnalistilor, insa la unele a decis sa se rezume la "da" sau "nu".

Pana la a trece la confesiunile de mai jos, Adi a recunoscut ca interviul acordat la BBC in urma cu trei zile a fost platit. "Nu ma ascund, ci am dorit sa ma pregatesc sufleteste pentru intalnirea cu suporterii. Nu am venit sa ma scuz, pentru ca gestul meu nu are scuze. Nu am venit sa fiu judecat, pentru ca am fost judecat si am primit o suspendare si consider ca e suficient. Am venit pentru a cere iertare suporterilor. imi pare sincer rau, pentru mine este o perioada grea. Tineam sa-mi cer scuze public in calitate de capitan al nationalei. Suporterii merita respect. Vreau sa ma antrenez, pentru ca sapte luni vor fi lungi pentru mine, vor fi luni grele. Niciodata nu am vrut sa fiu un exemplu, pentru ca stiam ca nu pot fi. Pentru ca am gresit mult, gresesc mult. Viata mea nu era tocmai o viata sportiva". "Briliantul" si-a continuat confesiunea: "Mi-am facut singur rau. Nu as vrea sa se inteleaga ca altcineva e vinovat pentru ceea ce mi se intampla. Am dus o viata total neprofesionista. Problemele mele au fost emotionale. Mi-a fost rusine de mine cand ma uitam in oglinda", a afirmat Mutu, care, din respect pentru FA, a decis sa nu pomeneasca numele substantei folosite. "Nu mai conteaza ce am facut, conteaza ca nu trebuie sa faca si altii la fel. Trebuie sa fiu la dispozitia UEFA pentru a fi testat in fiecare luna. Eu am cerut sa fiu testat in fiecare saptamana, dar mi s-a raspuns ca va fi un control lunar, plus inca doi ani din momentul in care expira suspendarea. Ceea ce mi s-a intamplat in Anglia nu are nici o legatura cu Romania". "Sunt dependent de fotbal, nu de droguri, asa cum a spus si Gica Popescu.

Fotbalul e viata mea si nu am de gand sa renunt", a afirmat Mutu, care n-a ascuns faptul ca are, in momentul de fata, oferte atat din Italia cat si din Anglia. "Briliantul" a subliniat ca nu a primit oferte de la sahtior si Galatasaray . "Nici nasul meu (n.r. Gheorghe Hagi) si nici domnul Lucescu nu m-au contactat. De la vorbe la fapte este cale lunga", a adaugat fotbalistul. El a mai afirmat ca, daca nationala nu se va califica la CM, se va simti principalul responsabil de esec. "Sper ca in cele trei meciuri pe care le vor disputa fara mine sa castige. Voi merge in Armenia si voi fi alaturi de colegii mei cu sufletul. Nu voi fi secundul lui Iordanescu si al nimanui. Voi fi alaturi de nationala cu tot ce pot, cu sufletul si cu prezenta fizica. Nu e normal ca tricoul cu numarul 10 sa fie retras, pentru ca si altii trebuie sa-l onoreze". Dupa renuntarea la contractul cu firma Becali &Popescu, Adi va fi impresariat de compania "Gea World", prezidata de Alessando Moggi, fiul directorului general al lui Juventus, Luciano Moggi si de selectionerul Italiei, Marcello Lippi.

Fostul capitan al "tricolorilor" a tinut sa lamureasca ruptura dintre el si firma Becali & Popescu, contract de impresariat ce expirase inca inaintea transferului la Chelsea, intre parti existand doar o intelegere mutuala. "Am ramas in relatii bune cu Victor Becali si Gheorghe Popescu si vreau sa le multumesc public pentru ca au fost alaturi de mine", a mentionat Mutu, care a recunoscut ca Giovanni l-a mintit pe Ranieri pentru el. "Nu sunt suparat pe presa din Romania, dar aceasta uita ca eu am luat o amenda de 170.000 de euro din cauza unui singur meci la nationala. Nu stiu cati jucatori au facut asta", a declarat Mutu, referindu-se la faptul ca a fost amendat de conducerea lui Chelsea pentru ca s-a prezentat la nationala pentru meciul cu Cehia fara acordul lui Mourinho. "Referitor la Mourinho, vreau sa va spun ca pentru mine este doar fostul meu antrenor - ca antrenor e foarte bun, dar ca persoana am un semn de intrebare", a fost de parere internationalul roman.,

Suspendarea "Briliantului" ar putea fi extinsa !

Mutu risca sa primeasca o marire a perioadei de suspendare de sapte luni, in cazul in care se va antrena alaturi de vreo echipa, a informat, ieri, Eurosport. Potrivit unui oficial al Federatiei Engleze de Fotbal, jucatorului roman ii este interzisa orice implicare in domeniul fotbalistic. "Interdictia noastra se refera la intreaga activitate fotbalistica, ceea ce include si pregatirea alaturi de o echipa. Am cerut ca FIFA sa aplice aceasta sanctiune in intreaga lume", a declarat un purtator de cuvant al FA. Potrivit sursei citate, FIFA ar putea cere ca suspendarea lui Mutu sa inceapa din momentul in care jucatorul va inceta orice implicare in sport, incluzand antrenamentele cu o echipa sau practicarea meseriei de antrenor. Astfel, pregatirea alaturi de Dinamo ar putea insemna pentru Mutu amanarea datei de incepere a suspendarii, mentioneaza sursa citata. in aceste conditii, pentru "Briliant", singura cale de a se mentine in forma este sa-si angajeze un antrenor particular, cu care sa se pregateasca separat de oricare dintre echipele de fotbal din tara sau strainatate.

"Alexandra si Mario sunt doua persoane speciale"

La intalnirea cu ziaristii, Adi a marturisit ca, in toata aceasta perioada, alaturi de el s-au aflat parintii, sora, fosta sotie si fiul sau Mario. "Alexandra si Mario sunt doua persoane speciale pentru mine pe care le iubesc foarte mult. Sper ca Mario sa stea departe de droguri; atat eu cat si Alexandra ii vom da o educatie in privinta acestei probleme".

PRIETENI. intrebat daca vreunul din prietenii sai i-a oferit droguri, Mutu a spus: "Alin si Crang sunt prietenii mei, nu traficanti de droguri. Prietenii mei nu au avut nici o legatura si nici colegii de la echipa nationala. Nicu Gheara nu are nici o legatura, suntem doar parteneri de afaceri. in plus, celor care s-au gandit la banii mei le transmit ca ar fi mai bine sa se gandeasca la banii lor. Nu conteaza cat de sarac sau cat de bogat sunt, important este sa intru pe teren si sa ajut echipa nationala". DROGURI. Atacantul roman sutine ca a avut posibilitatea sa refuze testul antidoping. "Am facut acest test pentru ca imi asum responsabilitatea tuturor lucrurilor pe care le fac in calitate de tata si de capitan al echipei nationale. Nu m-am gandit ca o sa fiu sau nu depistat pozitiv. Cand esti depistat pozitiv, tot ce ai avut sau ai se duce: cariera, nationala, Chelsea, familia... Va spun, acum, nu mai am nici o problema cu drogurile", a mai spus Mutu, care a refuzat sa vorbeasca despre Laura Andresan. DINAMO. Mutu a afirmat ca nu e exclus sa revina in fotbalul romanesc, dar ar alege doar pe Dinamo. "Romania e casa mea, locul unde ma simt cel mai bine. Am ales sa vorbesc la Dinamo, pentru ca aici ma simt in siguranta. Daca voi alege, voi alege Dinamo, iar daca voi face acest lucru, il voi face cu sufletul, nu financiar", a spus Adi, care se va antrena cu "cainii" pana va parafa o noua intelegere cu o alta formatie.

Chelsea nu renunta la proces

Chelsea isi bazeaza actiunea pe care vrea sa o initieze in instanta impotriva lui Mutu pe precedentul creat de cazul fotbalistului argentinian Ariel Ortega. "Chelsea l-a desemnat pe avocatul Jonathan Taylor, de la firma Hammonds, sa se ocupe de procesul impotriva atacantului Adrian Mutu. Clubul sustine ca Mutu datoreaza o parte din suma de 15,8 milioane de lire sterline pe care a platit-o gruparii Parma, pentru achizitionarea sa in august 2003", noteaza cotidianul "Evening Standard" in editia sa de ieri. Potrivit sursei citate, Fenerbahce a renuntat la mijlocasul Ariel Ortega, in martie 2003, deoarece acesta nu a mai revenit la echipa din Istanbul, dupa un meci amical sustinut de nationala Argentinei in compania Olandei. "Evening Standard" mentioneaza ca, in 2003, FIFA a decis ca Ortega sa fie suspendat pe o perioada de sase luni, pentru incalcarea contractului si sa plateasca gruparii turce suma de sase milioane de lire sterline.

Iordanescu ii acuza pe englezi ca inventeaza

Antrenorul nationalei Romaniei, Anghel Iordanescu (foto), spune: "Nici un moment nu m-am gandit sa retrag tricoul cu numarul 10 al echipei nationale si cu atat mai putin nu am declarat ca asa ceva ar fi posibil." Reactia selectionerului vine dupa ce presa engleza a gazduit cateva declaratii surprinzatoare ale lui Puiu referitoare la cazul Mutu. Selectionerul recunoaste ca "Adrian Mutu a fost invitat de presedintele FRF si de mine sa faca parte din delegatia oficiala care, saptamana viitoare, va face deplasarea la Erevan, pentru meciul Armenia - Romania. Consideram acest demers ca fiind unul firesc, menit sa-l sprijine pe Adrian Mutu si sa-l mentina in circuitul echipei noastre nationale. stiu prea bine ca Adi nu are dreptul sa stea pe banca de rezerve, intentia mea fiind, in momentul in care i-am propus sa-mi fie secund, aceea de a-l asigura de intregul meu sprijin si de faptul ca face parte din echipa noastra nationala". De asemenea, Iordanescu a negat faptul ca ar fi acordat un interviu vreunui ziar sau reviste engleze, "declaratiile care mi-au fost atribuite de "News of the World" fiind pure inventii. Asta nu inseamna, pe de alta parte, ca il reneg pe Adi Mutu. Dimpotriva, il sustin in totalitate, asa cum am declarat in repetate randuri presei romane".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.