Ministrul Cristian David va cere schimbarea presedintelui Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, dupa ce Corpul de Control al ministerului a descoperit un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei, pentru recuperarea caruia s-a ajuns in instanta, au declarat pentru NewsIn surse din MIRA

Potrivit surselor, pentru postul de presedinte al Clubului Sportiv Dinamo este propusa Elisabeta Lipa.
Reprezentantii MIRA sustin ca, in august 2002, s-a incheiat un contract de asociere intre CS Dinamo Bucuresti si CS Fotbal Club Dinamo Bucuresti. Acest contract avea drept obiectiv sustinerea sportiva de performanta a celor doua cluburi si "exploatarea eficienta" a bazei sportive din Stefan cel Mare, CS Fotbal Club Dinamo Bucuresti urmand, astfel, sa foloseasca o parte din imobilul ce apartine ministerului.

Verificarile Corpului de Control au scos in evidenta mai multe deficiente si astfel s-a ajuns la tribunal.

CS Dinamo Bucuresti s-a obligat sa asigure, contra cost, furnizarea utilitatilor (energie electrica, gaze naturale, canalizare salubritate si apa) necesare exploatarii bazei, iar Fotbal Club Dinamo Bucuresti s-a obligat sa achite contravaloarea utilitatilor folosite, se mai arata in actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti.

"CS Dinamo Bucuresti si-a indeplinit obligatiile contractuale de furnizare a utilitatilor, dar celalalt club nu a achitat contravaloarea utilitatilor furnizate in perioada martie-decembrie 2006", precizeaza MIRA in actele de la dosarul din instanta, specificand ca datoriile au fost platite tot de CS Dinamo Bucuresti.

"Contravaloarea a fost achitata din veniturile clubului nostru, care provin de la bugetul de stat, clubul fiind persoana juridica aflata in structura si subordinea MIRA", arata Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

"Prin neincasarea contravalorii unitatilor consumate de la CS Fotbal Club Dinamo Bucuresti, consideram ca s-a prejudiciat bugetul de stat", mai sustine MIRA, in actiunea prin care cere recuperarea celor 1.335.342,59 RON.

MIRA a mai intentat o actiune similara in 2005, dar magistratii Tribunalului au respins-o ca fiind neintemeiata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.