La meciul de miercuri cu FC Arges, oltenii l-au folosit pe Sorin Frunza, care nu mai avea drept de joc de pe 30 noiembrie, pentru ca Universitatea nu a platit 50.000 de dolari catre FC Vaslui

Universitatea Craiova incheie anul cu un nou scandal, unul care ar putea-o costa eliminarea la "masa verde" din Cupa Romaniei. La meciul de miercuri, de la Pitesti, intalnire incheiata cu scorul de 1-1, care a consfintit eliminarea pitestenilor si calificarea in semifinale a Craiovei, Pavel Badea l-a trimis in teren pe Sorin Frunza ca titular. Numai ca in contractul de transfer al mijlocasului, care a venit in vara de la FC Vaslui, exista o clauza conform careia daca Dinel Staicu nu achita ultima rata, in valoare de 50.000 de dolari, pana la data de 30 noiembrie, Frunza redevenea proprietatea moldovenilor (daca se platea, jucatorul urma sa-si execute cei trei ani de contract individual cu Universitatea). Cum Staicu n-a platit, Frunza nu mai apartinea Craiovei pe 1 decembrie, data la care s-a disputat meciul cu FC Arges.

FRF tine partea Universitatii

Folosind un jucator fara drept de joc, echipa lui Staicu ar putea pierde cu 0-3, la "masa verde", jocul cu FC Arges si, implicit, calificarea in semifinalele Cupei Romaniei. Asa s-ar intampla in orice tara normala si dupa orice logica, numai ca FRF are alta parere. Adrian Ramureanu, membru al Comisiei pentru Statutul Jucatorului, sustine ca Frunza are drept de joc, el putand sa revina la Vaslui doar la 1 februarie, cand incepe perioada de transferari. "Contractul dintre cele doua cluburi este impotriva regulamentului. Jucatorul nu poate sa se duca la Vaslui decat intr-o perioada de transferari, nu oricand", ne-a declarat ieri Ramureanu. Totusi, chiar daca Frunza poate reveni la Vaslui doar in februarie, el nu mai era pe 1 decembrie nici jucator al Craiovei, mai ales ca in contractul sau se specifica faptul ca este transferat "pe o perioada determinata, pana la 30 noiembrie"! Intrebat de ce FRF accepta contracte ilegale, oficialul a spus ca "nu este treaba noastra ce scriu cluburile in intelegerile cu jucatorii". Ramureanu a mai facut o afirmatie ciudata: "Marti se judeca memoriul lui FC Vaslui, insa va spun de pe acum ca nu are nici o sansa. Jucatorul va reveni la Vaslui, dar numai in perioada de transferari". Practic, membrul comisiei s-a antepronuntat in acest caz, pe care ar trebui sa-l judece saptamana viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.