Dinel Staicu a obtinut 1,6 milioane de dolari pentru Universitatea Craiova, plus 40% dintre transferurile ulterioare ale jucatorilor Plesan, Moti si Iordache.

Inglodat in datorii, fotbalul continua sa fie o afacere profitabila pentru un grup restrins de privilegiati. Dupa ce a incasat peste 500.000 de euro pentru Cristi Chivu, Dinel Staicu a vindut Universitatea Craiova, echipa retrogradata in Divizia B, cu 1.600.000 de dolari. Cumparator a fost si de aceasta data Gigi Netoiu, care va trebui sa renunte la actiunile detinute la Dinamo. Cei doi s-au intilnit joi seara la Hotelul Golden House, fara negociatorul Mircea Dinescu, si au anuntat finalizarea tranzactiei.

Dinel Staicu a cedat toti jucatorii, dar si-a pastrat un 40 la suta din pretul obtinut din vinzarea ulterioara a trei jucatori: Plesan, Moti si Ilie Iordache. Conform unor surse din cadrul clubului Universitatea Craiova, s-a stabilit ca pina pe 15 mai Netoiu sa vireze prima transa de bani, in valoare de 600.000 de dolari, urmind ca pina la 1 august sa fie virati si restul de bani.

Netoiu urma sa asiste aseara la partida cu Bistrita, anuntind ca va premia o eventuala victorie a oltenilor nu neaparat pentru a scapa echipa de la retrogradare, ci pentru a salva formatia Apulum.Surse apropiate "Comandantului" spun ca acesta are intelegerea facuta cu oficialii echipei din Alba Iulia pentru a cumpara locul acesteia in Divizia A. Staicu a fost presat sa accepte conditiile tranzactiei si de jucatorii care au batut ieri la prinz la usa vilei sale pentru a-si cere drepturile salariale restante din luna ianuarie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.