Uniunea Cicilista Internationala a anuntat, miercuri, ca incepand cu anul 2009 toti rutierii depistati dopati vor fi suspendati pe o perioada de patru ani, dubland astfel pedeapsa care pana acum era de doi ani, informeaza NewsIn
Presedintele UCI, Pat MacQuaid, a fost cel care a facut anuntul: "Am mai spus ca eu as vrea sa-i vad pe cei dopati in afara sportului pentru totdeauna. De la 1 ianuarie va exista o oarecare flexibilitate in suspendarile pentru dopaj care vor putea ajunge pana la patru ani. De anul viitor orice rutier aflat intr-o astfel de situatie poate primi o suspendare de patru ani".

Declaratiile facute de presedintele UCI au venit dupa ce rutierul austriac Bernhard Kohl (Gerolsteiner), cel mai bun catarator din Turul Frantei in editia 2008, a fost depistat pozitiv cu CERA, o versiune avansata a EPO, in urma retestarilor facute pe probele prelevate in timpul competitiei franceze. Kohl a fost cel de-al patrulea ciclist la care s-a depistat aceasta substanta, dupa Stefan Schumacher, Ricardo Ricco si Leonardo Piepoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.