Fostul capitan al Barcelonei, Josep Guardiola, a primit sapte luni de inchisoare cu suspendare din partea tribunalului din Brescia pentru ca s-a dopat cu Nandrolon.De asemenea, Guardiola a primit si o amenda in valoare de 2.000 de euro. Sentinta reprezinta o premiera, deoarece nici un tribunal civil nu a mai condamnat vreodata un sportiv pentru ca s-a folosit de substante interzise.

Fostul capitan al Barcelonei a fost depistat pozitiv de doua ori in anul 2001, dupa partida Piacenza - Brescia, de pe 21 octombrie, si dupa meciul Lazio -Brescia, de pe data de 4 noiembrie. Pentru fapta sa, Guardiola a fost deja pedepsit de instantele sportive din Italia (pe vremea aceea juca la Brescia Calcio, in Serie A), fiind suspendat pentru patru luni. El si-a ispasit suspendarea si, dupa aceea, s-a transferat in Qatar, la echipa Al-Ahli.

RECURS DE ONOARE

Guardiola, care a fost prezent la audieri, nu va trebui sa-si ispaseasca pedeapsa, deoarece nu are antecedente penale. Jucatorul a anuntat, insa, ca va face recurs, pentru ca reputatia sa sa nu fie afectata. "Voi merge oricat de departe se poate. Cred, chiar, ca ma voi distra. Dar, in final, voi demonstra ca eu sunt cel care am dreptate", a spus Pep Guardiola, citat de agentia italiana ANSA.

Nandrolonul, care este comercializat sub denumirea de Deca-Durabolin, este un steroid anabolizant care este produs natural si de corpul uman, insa in cantitati mici. Are, in mare, cam acelasi efect cu hormonul masculin testosteronul - cresterea masei musculare -, insa fara a avea si efectele secundare neplacute, cum ar fi cresterea parului pe corp sau comportamentul agresiv.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.