Fostul sef de stat francez Jacques Chirac a declarat, marti, ca sustine candidatura orasului Tokyo pentru gazduirea Jocurilor Olimpice din 2016, deoarece orasul asiatic ar transmite un mesaj de "armonie si solidaritate", informeaza AFP.

"Sustin orasul Tokyo in campania sa de a obtine organizarea Jocurilor Olimpice din 2016. Sunt sigur ca olimpismul va gasi la Tokyo un loc ideal de a adresa un mesaj de armonie si solidaritate", a explicat Jacque Chirac intr-un discurs sustinut la Ambasada Frantei din capitala Japoniei.

Patru orase candideaza la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016: Rio de Janeiro, Chicago, Tokyo si Mardid.

Fiecare dintre cele patru posibile gazde are de parte sa nume mari care le sustin candidaturile. Pentru Rio de Janeiro va pleda legenda fotbalului intrenational, Pele, pentru Chicago, fostul baschetbalist Michael Jordan, in timp ce pentru Madrid a fost ales liderul mondial al tenisului, Rafael Nadal. Capitala Japoniei are ca sustinator, pe langa fostul presedinte francez, si pe fosta campioana olimpica la volei din 1976 de la Montreal, Yuko Arakida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.