Presedintele FRF crede ca fotbalul nostru se duce de rapa din cauza inexistentei investitiilor in juniori si considera ca Piturca ar trebui sa dea socoteala in fata Comitetului Executiv

Romania a remizat cu Franta, iar sansele de calificare la CM 2010 au scazut considerabil pentru nationala lui Victor Piturca. Presedintele FRF a fost singurul oficial care nu a scos o silaba dupa acest meci, insa tacerea lui este mai mult decat elocventa in ceea ce priveste relatiile cu actualul selectioner, criticat dur dupa esecul cu Olanda de la Euro 2008.

Intr-un interviu acordat ultimului numar al revistei „Eurosport“, Sandu sustine ca Piturca ar trebui sa dea raportul in fata Comitetului Executiv: „El trebuie sa inteleaga ca asa este in toata lumea, ca antrenorul trebuie sa dea socoteala in fata Comitetului Executiv sau a forului conducator al fiecarei federatii. Rugat sa faca o comparatie cu vremurile de dinainte de 1989, oficialul FRF a spus: „Pe vremea aceea, conducatorii faceau vrute si nevrute pentru a mai face rost de bani negri pentru echipele lor. Era generatia lui Mitica Dragomir, numai ei stiu cum faceau bani din vanzarea, sub diverse forme, de pungi, tricouri, fotografii, ca sa aiba fonduri suficiente. (...) Acum, altii au facut foarte multi bani si foarte repede. Cum? Nu e problema mea!“.

Seful FRF a declarat in repetate randuri ca mai vrea sa stea un mandat. Urmasilor sai, printre care la loc de cinste se afla Lupescu, le transmite, in acelasi interviu acordat „Eurosport“, sa isi aleaga cu mare atentie echipa administrativa, cei mai importanti oameni fiind juristul si contabilul. Intrebat despre oamenii din spatele unor organizatii precum UEFA si FIFA, seful FRF a raspuns ca nu este vorba decat de o buna organizare. „A, ca o data la patru ani, cand sunt alegeri, apar niste tipi care stiu sa conduca foarte bine o campanie, e altceva. Dar nu e nimic ilegal aici, sunt doar niste meseriasi excelenti.“

„Facem plasamente bancare la FRF“
Mircea Sandu sustine ca bugetul FRF a ajuns la 9-10 milioane de euro, iar cresterile se vad de la an la an. „Ca si UEFA sau FIFA, facem si noi plasamente bancare, dar nu de nivelul lor. Noi punem un milion de euro cu dobanda la trei-patru luni si tot asa. Mai aducem bani din biletele de la meciuri, de la sponsori. Acum vreau sa achizitionam cateva apartamente de lux si sa le inchiriem, ca o sursa permanenta de venituri pentru federatie.“


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.