Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni ca nu a discutat cu Daniel Niculae cu privire la o eventuala retragere a acestuia de la lotul national si a fost de parere ca jucatorul nu ar avea motive intemeiate sa recurga la un asemenea gest, relateaza NewsIn

"Sunt mirat, il stiu pe Daniel un copil cu caracter bun si nu cred ca el a declarat asa ceva. Totusi, el nu trebuia sa fie surprins de neconvocare, pentru ca nu a jucat la echipa de club in ultimul timp, iar la nationala, cand a fost a jucat slab. A fost putin surprins ca nu a fost anuntat mai devreme, dar am inteles ca el oricum ar fi venit in Romania. Vroiam sa vad si jucatorii din campionatul intern, pentru ca el era la lupta cu Gigel Bucur si, in cele din urma, l-am ales pe ultimul", a declarat Victor Piturca la GSP TV.

Selectionerul a spus ca a aflat despre o eventuala retragere a lui Daniel Niculae din presa, insa nu a acordat atentie acestor speculatii pentru ca ele nu au fost insotite de declaratii ale jucatorului. "Nu am vazut nicio afirmatie de la el si de aceea nu cred. L-am sunat acum pe Dan Apolzan ca sa vorbeasca cu el si dupa aceea sa imi spuna si mie ce se intampla".

Piturca a adaugat ca in cazul in care fotbalistul lui Auxerre a luat intr-adevar decizia de a se retrage de la nationala, atunci ar trebuzi sa aiba argumente solide in aceasta privinta. " Daca el a spus asa ceva, atunci e foarte grav. Atunci cand un jucator refuza sa vina la echipa nationala el trebuie sa aiba si motive intemeiate. Daca Daniel Niculae, sa spunem, declara ca nu mai vine la nationala cat timp e Piturca, atunci este foarte grav. Asta inseamna ca el a suferit cat timp am fost eu, ca s-au intamplat lucruri de care habar nu aveam", a spus antrenorul.

Presa centrala a scris luni ca atacantul echipei franceze Auxerre, Daniel Niculae, ar fi luat decizia de a se retrage de la echipa nationala, pentru ca nu a fost convocat de selectionerul Victor Piturca pentru meciul cu Franta, scor 2-2, din preliminariile CM din 2010 si, mai mult, a fost anuntat dupa ce a ajuns in Romania ca nu face parte din vederile selectionerului pentru partida din Grupa 7.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.