Desi au condus cu 2-0 gratie unor goluri intamplatoare, tricolorii s-au vazut egalati din cauza lipsei de curaj si decizie.

Nationala noastra a fost aproape de un rezultat foarte mare in meciul cu Franta, nimeni alta decat vicecampioana mondiala, dar frica, lipsa de personalitate si forma slaba a marilor vedete Mutu si Chivu au facut ca tricolorii sa termine doar la egalitate, 2-2, un meci in care, in minutul 17, scorul era deja 2-0 pentru noi!

Nu putini au fost cei care, la 2-0, dupa golurile marcate de Florentin Petre (minutul 6) si Dorin Goian (17) au crezut ca tricolorii isi vor lua revansa pentru toate rezultatele slabe inregistrate impotriva Frantei, mai ales ca echipa oaspete parea a fi atat de fragila incat ceda aproape la fiecare atac mai inchegat al nostru! Numai ca, din pacate, tricolorii au cedat initiativa, au ramas cantonati in propria jumatate de joc asteptand atacurile Frantei in speranta unor contra-atacuri nimicitoare, relateaza Romania Libera.


'Am scapat ieftin!'
, titreaza Adevarul.

Statistica arata ca Romania a fost dominata clar de Franta, astfel ca remiza obtinuta la Constanta, scor 2-2, poate fi considerata norocoasa. Tricolorii au continuat sambata seara traditia nefasta a echipelor romanesti care au cedat dupa ce au condus cu 2-0.

Romanii au visat frumos aproape o repriza gratie unui debut de meci care i-a naucit pe francezi. Dupa golurile lui Petre si Goian, "cocosii" si-au revenit si au predat tricolorilor o lectie de fotbal. Rezultatul de egalitate de pe tabela, 2-2, ascunde o posesie de 67%, 25 de suturi la poarta (8 pe spatiul portii) si 6 cornere pentru Franta.

O dominatie totala care i-a doborat pe elevii lui Victor Piturca. Golurile tricolorilor au fost practic singurele noastre suturi pe poarta din sase mingi trimise spre buturile lui Mandanda. Singurul capitol unde Romania a fost superioara Frantei a fost cel al faulturilor (18-14). Jose Mourinho, antrenorul lui Inter Milano, a fost ironic la adresa nationalei romane. "Mourinho mi-a zis ca jucam cu patru portari si sapte fundasi", a declarat patronul stelist Gigi Becali.

Statistica Romania - Franta

  • Posesie: 33% - 67%
  • Suturi la poarta: 6 – 25
  • Suturi pe poarta: 2-8
  • Cornere: 3-6
  • Faulturi: 18-14
  • Pase reusite: 218 – 511
  • Pase gresite: 30 – 85
  • Ofsaiduri: 1 – 4
  • Deposedari: 22 – 18
  • Cartonase galbene: 1 – 2


Ziua
scoate la iveala ca Piturca l-a intepat pe Mutu. Odata ce s-a vazut cu punctul nesperat la un moment dat in traista, selectionerul a profitat de prestatia palida a "Briliantului" si i-a mai trimis cateva sageti.

Mai intai a fost intrebat daca ii reproseaza ceva lui Lobont pentru golul primit de la Gourcuff si a respins cate­goric provocarea: "Eu nu reprosez niciodata nimic jucatorilor mei in public!"

La nici doua minute, a uitat de acest principiu si l-a urecheat pe Goian pentru cartonasul galben care il suspenda pentru meciul cu Serbia din februarie anul viitor, gasindu-i totusi circumstante atenuante, "pentru ca bucuria golului este una formidabila".

Apoi a fost intrebat despre prestatia lui Mutu, una modesta sambata seara.

A inceput cu una "calda": "Adrian este in crestere din punct de vedere fizic".

Au urmat cateva intepaturi rautacioase, "marca Piturca".

"La nationala sunt alte cerinte. Trebuie sa faca si faza defensiva. Au fost cateva momente cand, daca ar fi fost cu sapte-opt metri mai in spate, ar fi reusit sa blocheze niste atacuri periculoase, poate chiar goluri", a spus Piturca. Prin aceste afirmatii, selectionerul a tinut sa-l puna la punct pe "Briliant", dar si pe multi alti oameni din fotbal, care sustin ca atacantului ar trebui sa i se dea aceeasi libertate de miscare ca la Fiorentina si sa fie scutit de faza defensiva, pentru a se putea pastra si concentra exclusiv pe ofensiva.

In consecinta Gardianul relateaza: Revolta: jucatorii tricolori contesta calitatile de antrenor ale lui Piturca!!
Fotbalistii experimentati din lotul tricolor au inceput si ei sa isi manifeste nemultumirea fata de jocul defensiv al antrenorului.

Mutu, in special, dar si Chivu, Florentin Petre sau Marica i-au cerut lui Piti sa nu bage echipa cu fundul in poarta. "Jucam si noi ceva nea Piti?", au intrebat fotbalistii inspre banca tehnica, dar raspunsul s-a vazut pe teren. De fapt, Mutu a si fost schimbat cu un sfert de ora inainte de final, fiind inlocuit cu un jucator, Gigel Bucur, care nici macar nu a atins mingea in perioada in care a evoluat! In momentul inlocuirii, Piti i-a intors spatele Briliantului in loc sa-l salute, prilej pentru carcotasi sa constate ca diferendul existent intre cei doi la turneul final al Euro 2008 nu a fost dat uitarii.

"Nu s-a miscat rau, dar trebuie sa faca mai mult faza defensiva. Nu a acoperit bine terenul, astfel ca adversarii au speculat spatiile lasate libere", a declarat selectionerul. Acesta nu l-a iertat nici macar pe Gabi Muresan, unul dintre cei mai eficienti tricolori: "A facut un joc bun, dar a demonstrat la unele faze ca este debutant". Soarta lui Piturca depinde acum de meciul cu Serbia din primavara, un nou pas gresit pe teren propriu ducand la compromiterea totala a sanselor de calificare la CM din Africa de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.