Catalin Dancu afirma ca Piturca ar fi cercetat pentru ca ar fi semnat, ca martor, un precontract de vanzare-cumparare semnat de Gigi Becali si omul de afaceri Radu Marino.

Ordonanta de invinuire a selectionerului a fost semnata pe 4 octombrie, spune Dancu. DNA nu confirma sau infirma punerea sub invinuire a lui Piturca.

Surse judiciare declara, pentru NewsIn, ca dosarul este aproape de finalizare si, de saptamana viitoare, cei invinuiti vor fi chemati sa li se prezinte materialul de urmarire penala.

Selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, a fost citat, pe 25 septembrie, ca martor la DNA, in dosarul in care procurorii anticoruptie ancheteaza posibile fapte de coruptie savarsite de Gigi Becali, care ar fi vrut sa premieze jucatorii de la U. Cluj daca ar fi castigat meciul cu CFR Cluj.

"Piturca e cel care a semnat, ca martor, antecontractul de vanzare-cumparare, prin care Becali urma sa cumpere un imobil de la Radu Marino, acesta din urma fiind pus sub invinuire pentru favorizarea infractorului. Din acest motiv, a fost chemat Piturca. El e doar martor", au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

DNA l-a pus, miercuri, 17 septembrie, sub invinuire, in dosarul "Valiza", pentru favorizarea infractorului, pe Radu Marino, persoana de la care Gigi Becali spune ca vroia sa cumpere terenuri in Cluj, cu banii despre care procurorii spun ca vroia sa-i premieze pe jucatorii de la U. Cluj, sustin surse judiciare.

La iesirea de la DNA, clujeanul Radu Marino nu a dorit sa dea declaratii presei.
Patronul Stelei, Gigi Becali, a sustinut public, de mai multe ori, ca a semnat cu Radu Marino, in aprilie 2008, un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil, iar martori au fost antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, si un fost luptator anticomunist si membru PNG, Radu Volcinschi.

Antecontractul a fost intocmit in biroul avocatei clujene Florentina Ciul, care a fost pusa si ea sub invinurie pentru favorizarea infractorului.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, marti, 22 iulie, ca inadminsibila actiunea vicepresedintelui Steaua, Teia Sponte, prin care acesta cere ridicarea sechestrului asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro cu care, potrivit procurorilor, Gigi Becali ar fi trebuit sa ii premieze pe jucatorii U Cluj.

Teia Sponte sustine, in actiunea depusa la instanta, ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.

Totusi, avocatul lui Teia Sponte, Catalin Dancu, a explicat, pe 15 iulie, ca "actiunea in instanta a devenit inadmisibila din cauza deciziei 57/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a intrat in vigoare in anul 2008, conform careia orice plangere impotriva masurilor asiguratorii luate de anchetatori se poate face in faza de urmarire penala numai in fata procurorilor si nu a judecatorilor. Aceasta decizie a Curtii Supreme a fost publicata dupa ce am intentat acest proces si de aceea nu stiam de ea", a adaugat avocatul lui Teia Sponte.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informeaza DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.