"E bine ca au revenit Chivu si Mutu. E benefic pentru echipa nationala ca nu au evoluat in ultima etapa din Italia, s-au odihnit si ei. Pe langa ei, cei noi care au venit acum la nationala trebuie sa demonstreze ca merita sa fie la lot", a spus Lupescu la GSP TV.

Oficialul FRF mai adauga ca pentru a se califica la Cupa Mondiala din 2010, echipa nationala nu trebuie sa mai piarda puncte pe teren propriu: "Baietii sunt mai concentrati decat la meciul cu Lituania. Simt la ei dorinta de revansa. Este un meci important, nu decisiv. Pentru a ne califica, nu trebuie sa mai pierdem puncte acasa".

Ionut Lupescu a explicat si intamplarea in care a fost implicat Daniel Niculae, atacantul fiindu-i trimisa telegrama de convocare la partida cu Franta, dar ulterior, dupa ce acesta a ajuns in tara, a fost instiintat ca selectionerul a renuntat la serviciile sale: "Nu stiu sigur ce s-a intamplat. Daniel Niculae va face parte in viitor din lotul nationalei. Doar la acest meci nu a fost convocat, pentru ca are unele probleme la echipa de club si mai ales ca nu este intr-o stare prea buna dupa decesul tatalui sau".

Partida dintre Franta si Romania, din Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, va avea loc sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta.